Monday, 26 September 2022

Muhyiddin Kata Lain, PAS Kata Lain

Muhyiddin Kata Lain, PAS Kata Lain | Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno, Mohd Puad Zarkashi menyindir Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Muhyiddin Yassin yang menegaskan bahawa BN adalah musuh utama mereka pada pilihan raya umum (PRU) ke-15 akan datang.

Dalam satu hantaran di Facebook, Puad berkata, Muhyiddin tidak perlu mengumumkan bahawa BN, khususnya Umno adalah musuh utama PN kerana sudah lama dia memusuhi gabungan itu.

“PAS pula malukan dia kerana umum secara terbuka, PH adalah musuh PN bukan BN.

“Sebenarnya dia benci Umno. Dia kowtim dengan Tun M (Dr Mahathir Mohamad) tubuh parti Bersatu. Tujuannya untuk bunuh Umno di PRU ke-14.

“Sebab itu apa yang mahu dihairankan. Rasa benci Muhyiddin kepada Umno cukup jelas di pilihan raya negeri Sabah, Melaka dan Johor,” katanya.

Puad mengulas dakwaan Muhyiddin pada

Muhyiddin Kata Lain, PAS Kata Lain

 24 September lalu yang mendakwat semua parti komponen PN - Bersatu, PAS, Gerakan, Star dan SAPP - bersetuju bahawa BN adalah musuh mereka.

Menurutnya, Bersatu adalah musuh yang tidak ada harga diri.

“Bukan sahaja didokong oleh ramai katak, tetapi takut tekan butang. Bersatu melukut di tepi gantang. Tumpang ihsan PAS.

“Bersatu berani memusuhi Umno kerana ada PAS. Beranikah Bersatu memusuhi BN tanpa PAS sepertimana BN sanggup berlawan secara solo. Elok Muhyiddin kowtim semula Tun M yang memang memusuhi Umno,” katanya lagi. - mk

BERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan


panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan