Thursday, 14 April 2022

Nurul Izzah Anwar Jangka PH Kalah PRU15 Dan PRU 16

Nurul Izzah Anwar Jangka PH Kalah PRU15 Dan PRU 16 | Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar berkata Pakatan Harapan (PH) diramalkan tewas pada dua lagi pusingan pilihan raya umum sebelum menguasai Putrajaya.

Dalam temu bual bersama Sinar Harian, Nurul Izzah berkata ia mengambil masa untuk melakukan dengan jayanya perbezaan produk kerana rakyat, masih trauma dengan apa yang berlaku semasa PH menjadi kerajaan selama 22 bulan.

“Saya rasa tidak mudah untuk PH menang dalam PRU akan datang dan kita kena bersedia untuk kalah dua pusingan untuk impak lebih positif serta kembali diterima oleh rakyat.

“Kenapa saya mempunyai pandangan negatif mengenai keputusan PRU15?

“Saya amat realistik kerana pada saya kita akan mengambil masa untuk melakukan dengan jayanya perbezaan produk kerana rakyat dan saya sendiri masih trauma dengan apa yang berlaku semasa PH menjadi kerajaan selama 22 bulan, sebelum ini,” katanya.

Nurul Izzah Anwar Jangka PH Kalah PRU15 Dan PRU 16

Menurut Nurul Izzah, punca dirinya tidak yakin PH akan kembali berkuasa selepas PRU15 akan datang adalah kerana dasar dan kegagalan mereka menunaikan manifesto PRU14 selepas menjadi kerajaan.

Bagaimanapun, katanya, tempoh 22 bulan PH menjadi kerajaan adalah terlalu singkat untuk dinilai berbanding BN yang berkuasa selama lebih enam dekad.

“PH banyak belajar dan maklum balas rakyat daripada pengamalan itu. Jika mahu dibandingkan antara kegagalan PH menunaikan manifesto semasa menjadi kerajaan selama 22 bulan dengan BN selama lebih enam dekad memang jauh.

“Kalau dinilai jumlah manifesto berjaya dilaksanakan BN mungkin dapat markah F (gagal),” katanya.

Nurul Izzah, yang aktif berpolitik sejak remaja, berkata dia meramalkan selain PH, parti lain khususnya Umno turut berdepan kehilangan banyak kerusi pada PRU15.

Ini kerana, katanya adalah kerana pengundi atas pagar belum lagi “mengaum sekuat mungkin” seperti yang berlaku semasa pilihan raya negeri Melaka dan Johor baru-baru ini.

Umno dan sekutunya dalam BN memenangi kedua-dua pilihan raya itu dengan cemerlang, walaupun mendapat kurang daripada 50 peratus undi.

“Mungkin Umno dan BN berasa yakin boleh menang tetapi mereka kena ingat perkara itu belum pasti kerana pengundi atas pagar belum lagi mengaum sekuat mungkin.

Nurul Izzah Anwar Jangka PH Kalah PRU15 Dan PRU 16

“Ini kerana pilihan raya negeri (PRN) Melaka dan Johor berlangsung kita belum memasuki fasa peralihan endemik lagi seperti sekarang,” katanya.

“Apabila semua sektor ekonomi sudah dibuka sepenuhnya sudah pasti pengundi akan keluar beramai-ramai, saya rasa semua Ahli Parlimen patut berasa takut,” katanya.

Nurul Izzah sebelum ini mengumumkan dirinya tidak bertanding merebut enam jawatan tertinggi parti dalam pemilihan PKR akan datang.

Sebaliknya, dia berkata akan menumpukan usaha menarik pengundi atas pagar menjelang PRU15.

Dalam pada itu, Nurul Izzah juga berharap dirinya diberi peluang sekali lagi oleh pucuk pimpinan parti untuk mempertahankan kerusi pParlimen Permatang Pauh.

“Bagaimanapun, saya menghormati apa jua keputusan akhir dibuat oleh pimpinan tertinggi PKR,” katanya. - mk
BERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan


panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo

3 comments:

 1. Dalam dunia ini YIP KUM FOOK sangat bertuah kerana dia seorang peguam tidak perlu belajar undang-undang, juga tidak perlu pergi ke sekolah undang-undang, peguam lain perlu belajar undang-undang sehingga enam tahun untuk menjadi peguam penuh.

  YIP KUM FOOK adalah kawan baik saya dan dia seorang ahli perniagaan sebagai barangan perabot di Taman Daya, berhampiran dengan Taman Desa Jaya, Kepong dan juga dia seperti bermain politik, pada tahun 1990 dia menjadi pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong…

  Kemudian, beliau menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong pada tahun 1994 sesuatu dan beliau menolak presiden lama (Shia Kok Sun), kemudian beliau mengambil jawatan presiden ketika itu, yang semua orang tahu tentangnya, dalam apa yang berlaku. di SAMNAK SAMBODHI

  Dia nak jadi peguam sebab nak main politik, ramai ahli politik ada ijazah atau beransur-ansur dalam pendidikan, dan dia pun ikut orang apa yang dia ada, dia tak nampak diri dia datang, sekarang ramai yang tahu asal usul YIP KUM FOOK juga…..

  Ah Chin, Taman Desa Jaya, Kepong
  Translated by Dr. Chew

  ReplyDelete
 2. we would like to inform everyone about YIP KUM FOOK in what he did bad karma in the past with Buddhist monks because this YIP KUM FOOK pushed many Buddhist monks from SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, in Taman Desa Jaya, Kepong ... and the temple locked doors and so on

  YIP KUM FOOK is worse than a ghost for cheating Myanmar money, and some info is here ... https://committeesamnaksambodhi1.blogspot.com/2019/01/ he will suffer and his family will also be destroyed in the future, his karma will cause him to die

  Many know about YIP KUM FOOK in kepong area because he cheated everyone and cheated women, in his brain full of money

  Noted to everyone and care about who is name YIP KUM FOOK and family of YIP KUM FOOK

  By Ah Lam, Kepong Baru


  ReplyDelete
 3. YIP KUM FOOK will not have friends in the future because he always cheats with his close friends, also his brother -in -law is cheated on, and he will live alone in the future, and his life is very boring when his karma explores, this is a very pity for him

  This YIP KUM FOOK was also put on fire from the Hindu Temple while being the MCA chairman in Taman Daya, Kepong because he wanted a place to trade as furniture in Taman Daya there, many know what happened

  Everything was planned by YIP KUM FOOK but he would accept his karma and he would shake his life following the teachings of the Buddha

  By Ah fatt, Taman Daya, Kepong, Kuala Lumpur

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan