Tuesday, 12 April 2022

Artis Bertanding Dalam Pemilihan PKR

Artis Bertanding Dalam Pemilihan PKR | Dua selebriti tempatan dijangka menghangatkan lagi pemilihan parti PKR yang akan datang, khususnya di bahagian Ampang.

Menurut sumber dalam PKR, pelakon Hans Isaac dan penyanyi rap Altimet telah mendaftar untuk bertanding jawatan ketua bahagian Ampang, kerusi yang pernah disandang oleh Ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin sebelum dia berpaling tadah daripada PKR dan menyertai Bersatu.

Hans (atas) dan Altimet atau nama sebenarnya Syed Ahmad Syed Abdul Rahman, dijangka berdepan enam yang lain, termasuk penyandang ketua bahagian Mohd Kamri Kamaruddin.

Berdasarkan senarai calon untuk kerusi yang dilihat Malaysiakini, lima lagi yang telah dicalonkan untuk jawatan itu ialah Abdullah Md Zain, Sam Hoo Wai, Abdul Halim Mohamed Yusof, Daing Muhammad Reduan Bachok dan Abdul Latif Shaari.

Artis Bertanding Dalam Pemilihan PKR

Senarai itu belum muktamad, kerana tempoh penamaan calon pemilihan PKR hanya dijadualkan berakhir tengah malam ini (12 Mac).

Hans, 51, menyertai PKR pada 2020 dan sebelum ini dispekulasikan akan bertanding di kawasan parlimen Ampang pada pilihan raya umum (PRU) ke-15.

Altimet, 43, menyertai parti itu pada April tahun lalu, bersama rakan penghibur Afdlin Shauki.

Malaysiakini telah menghantar permintaan kepada pembantu Hans dan Altimet untuk mendapatkan ulasan mengenai pencalonan dan cita-cita politik mereka.

Zuraida memenangi jawatan ketua bahagian PKR Ampang tanpa bertanding dalam pemilihan parti 2018. Dia juga memenangi jawatan naib presiden PKR dalam pemilihan yang sama.

Bagaimanapun, Zuraida meninggalkan PKR pada 2020, selepas dia dan beberapa ahli politik lain mengambil bahagian dalam rampasan kuasa politik yang digelar 'Langkah Sheraton'. Ini membawa kepada kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan ketika itu.

Artis Bertanding Dalam Pemilihan PKR

PKR bahagian Ampang kemudian dilanda satu lagi kontroversi apabila lebih 200 ahli mengumumkankeluar parti dan mengikuti Zuraida untuk menyokong kerajaan Perikatan Nasional.

Ini akan menjadi pemilihan parti pertama PKR sejak 'Langkah Sheraton'.

Lebih 1.2 juta ahli parti layak mengundi secara dalam talian atau fizikal pada pemilihan yang dijadualkan berlangsung dari 13 Mei hingga 18 Mei ini. - mk

BERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan


panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan