Sunday, 2 May 2021

Kamarul Zaman Yusoff Fail Saman Pada Lim Guan Eng, Steven Sim

Kamarul Zaman Yusoff Fail Saman Pada Lim Guan Eng, Steven Sim | Penganalisis politik dan pensyarah kanan di Universiti Utara Malaysia (UUM), Kamarul Zaman Yusoff berkata, beliau akan memfailkan saman fitnah terhadap tiga pihak, antaranya Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Beliau berkata, kenyataan berunsur fitnah yang dibuat Lim pada 21 April antaranya mendakwa beliau memalukan kedudukan akademiknya dengan menulis di portal berita Harakah dan mempersoal motif Ahli Parlimen Bukit Mertajam Steven Sim membantu seorang Melayu Islam di kawasan yang diwakilinya.

Kamarul juga berkata, Lim turut mendakwa bahawa beliau dengan jahat melabelkan Steven sebagai mubaligh Kristian Cina walaupun Steven Sim tidak pernah menyampaikan khutbah di mana-mana gereja.

Dakwaan lain katanya ialah membandingkan secara tidak wajar pemberian sebuah motosikal oleh Steven dengan pemberian sebuah motosikal oleh seorang timbalan menteri Melayu.

Kamarul Zaman Yusoff Fail Saman Pada Lim Guan Eng, Steven Sim

“Membenci dan mencerca orang bukan Melayu atau bukan Islam membantu orang Melayu atau orang Islam dengan melabelkan mereka sebagai mubaligh Kristian Cina,” kata Kamarul dalam satu kenyataan, merujuk kepada Lim.

Sebelum ini, isu pemberian bantuan motosikal oleh Steven Sim kepada seorang penghantar makanan menjadi tular selepas beberapa pengamal media dan netizen dilaporkan gagal mengesan individu terbabit.

Bagi merungkai persoalan itu, Kamarul tampil menawarkan wang tunai sebanyak RM2,000 kepada sesiapa yang boleh memberikannya maklumat lanjut tentang individu tersebut.

Kamarul berkata, selain Lim, beliau turut menyaman Steven dan bekas pegawai tugas-tugas khas kepada menteri perdagangan antarabangsa dan industri, Noor Liyana Ahmad Marzuk kerana turut memfitnahnya berhubung isu pemberian bantuan itu.

“Saya amat menyesali tindakan liar dan tidak bertanggungjawab pihak-pihak tertentu yang menggunakan teknik buli siber dengan mengarahkan tentera siber untuk menyerang diri saya dan tempat saya bekerja dalam media sosial untuk cuba membunuh karakter saya serta menjatuhkan imej dan kedudukan saya di mata masyarakat.

Kamarul Zaman Yusoff Fail Saman Pada Lim Guan Eng, Steven Sim

“Bagi membersihkan diri saya daripada pelbagai tuduhan yang dilemparkan sehubungan isu pemberian bantuan motosikal oleh Steven, saya telah memulakan tindakan undang-undang ke atas tiga pihak yang memfitnah saya,” katanya. - fmt
BERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan
banner-4-peluang-jana-pendapatan-pasif-buat-passive-income-bagaimana-menjana-income-pasif-secara-selamat-bersama-b4u-trades
panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan