Monday, 22 March 2021

Strategi Pakatan Harapan Untuk Memenangi PRU15

Strategi Pakatan Harapan Untuk Memenangi PRU15 | Pakatan Harapan memerlukan strategi sama yang digunakan ketika memenangi pilihan raya pada 2018 iaitu mengikatkan kerjasama dengan kumpulan pemimpin Melayu yang kuat untuk menang pada pilihan umum ke-15 (PRU15), kata bekas menteri Zaid Ibrahim.

Beliau mencadangkan Umno menggantikan PPBM yang sebelum ini dipimpin Dr Mahathir Mohamad.

Dalam catatan Facebooknya, Zaid berkata, “kumpulan pemimpin Melayu berpengaruh ” pasti akan memberi jalan kepada pembangkang untuk menang pilihan raya.

“Umno mempunyai pemimpin yang mempunyai kemampuan untuk mempengaruhi pengundi Melayu, dan bersama-sama PKR-Umno akan berupaya memperoleh lebih banyak kerusi seperti ketika Barisan Nasional menguasai sebelum ini.

Strategi Pakatan Harapan Untuk Memenangi PRU15

“Ini akan membawa kestabilan kepada negara dan banyak perkara boleh dilakukan jika kita mempunyai kerajaan yang stabil.

Beliau berkata, walaupun ada sebilangan kecil di pihak pembangkang akan membantah penyatuan seperti itu, menyatukan parti-parti berkenaan akan menjadi “saat yang sangat pasti dalam karier (Anwar),” katanya, dengan menambah mereka yang skeptikal terhadap Umno “mesti bersedia untuk bekerjasama dengan kumpulan politik Melayu berpengaruh” dalam usaha melaksanakan pembaharuan.

“Umno juga harus berhenti mempercayai propaganda sendiri bahawa Anwar dan DAP adalah musuh rakyat. Ketakutan masa lalu mesti dibuang – dan barulah impian baharu dapat terlaksana.”

Zaid percaya kedua-dua pihak akan dapat mencari persamaan untuk melakukan pembaharuan di beberapa institusi seperti jawatankuasa pengawasan polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, serta pelantikan tokoh-tokoh penting seperti gabenor Bank Negara dan yang Dipertua Dewan Rakyat.

Strategi Pakatan Harapan Untuk Memenangi PRU15

“Pemimpin Umno akan bersetuju dengan pembaharuan ini kerana mereka, buat pertama kalinya dalam sejarah, diperlakukan dengan tidak adil oleh golongan yang memegang kuasa. Mereka, seperti Anwar, akan menginginkan perubahan sehingga amalan menggunakan kuasa politik untuk memusnahkan lawan akan berakhir. ”

Mengenai calon perdana menteri pembangkang, Zaid berkata, calon itu mesti Anwar atau calon Umno, dengan menambah, jumlah kerusi yang dimenangi oleh setiap parti akan mempengaruhi siapa yang menjadi pucuk pimpinan. - fmtBERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan
banner-4-peluang-jana-pendapatan-pasif-buat-passive-income-bagaimana-menjana-income-pasif-secara-selamat-bersama-b4u-trades
panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan