Monday, 15 March 2021

Punca Dr. Xavier Jayakumar Keluar PKR Tersebar

Punca Dr. Xavier Jayakumar Keluar PKR Tersebar | MP PKR Sivarasa Rasiah mendakwa tindakan ahli parlimen Kuala Langat Dr Xavier Jayakumar menyokong kerajaan PN kerana 'ditekan' selepas 'siasatan terpilih' oleh SPRM.

"Adalah amat jelas, Datuk Dr Xavier Jayakumar tidak akan melakukan tindakan tersebut jika bukan kerana siasatan terpilih oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang berniat menakut-nakutkan beliau, di mana sehingga kini beberapa kenalan serta pegawai di kementerian beliau yang dahulu telah ditahan dan direman SPRM," katanya.

Sivarasa turut bersama Xavier menjadi sebahagian kem Azmin Ali pada pemilihan PKR 2018.

Dakwanya, PN perlu berhenti menggunakan agensi kerajaan seperti SPRM untuk "mengugut dan memberi tekanan kepada ahli parlimen pembangkang untuk bertindak melompat parti."

Punca Dr. Xavier Jayakumar Keluar PKR Tersebar

Bulan lalu, SPRM menangkap "kenalan keluarga" Xavier, MA Thinagaran.

Siasatan terhadap Thinagaran didakwa berkenaan projek kerajaan di Perak yang dimulakan semasa pentadbiran Pakatan Harapan.

SPRM juga dilaporkan telah menahan setiausaha politik, pembantu peribadi dan beberapa kenalannya berhubung kes yang sedang berlangsung.

Xavier sendiri menjadi subjek siasatan menurut Ketua Pesuruhjaya SPRM, Azam Baki.

Sebelum ini, SPRM menafikan sekeras-kerasnya dakwaan gabungan beberapa parti politik bahawa suruhanjaya itu dijadikan sebagai 'senjata politik' dalam melaksanakan tindakannya.

"Ditegaskan bahawa SPRM merupakan sebuah agensi penyiasatan yang bebas dan sentiasa memastikan tindakannya berlandaskan undang-undang tanpa membabitkan kecenderungan politik.

Punca Dr. Xavier Jayakumar Keluar PKR Tersebar

"Tohmahan tersebut dianggap sebagai tidak berasas serta tidak bertanggungjawab kerana perkara itu boleh menjejaskan imej SPRM sekali gus menimbulkan persepsi negatif dalam kalangan masyarakat terhadap SPRM," katanya pada satu kenyataan 6 Mac lalu.

Pihak polis juga menafikan menjadi alat menyokong PN dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) pula menyangkal dakwaan pihaknya menjalankan kegiatan percukaian, seperti audit dan siasatan, dengan bemotif politik. - mk

BERMINAT? BERIKLAN DI WEB ADDIN. SILA KLIK LINK DIBAWAH..                                                                                Iklan
banner-4-peluang-jana-pendapatan-pasif-buat-passive-income-bagaimana-menjana-income-pasif-secara-selamat-bersama-b4u-trades
panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook 
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo
1 comment:

 1. Halo semuanya

  Nama saya Ahamad Faudzi Abd dari MALAYSIA. Saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada hal baik yang bisa keluar dari transaksi online tetapi semua keraguan saya segera hilang dan hilang ketika teman saya pertama kali memperkenalkan saya ke perusahaan ALL GLOBAL HADIAH PINJAMAN, saya pikir itu akan tetap menjadi permainan curang yang sama, tetapi teman saya meyakinkan saya, dan saya juga melihat kesaksian orang lain, saya harus memaksakan diri untuk mengikuti semua proses, pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan, saya mendapat pinjaman RM 5.000.000 di rekening bank MUAMALAT saya Ketika saya diberitahu di telepon saya, saya tidak pernah percaya, ternyata saya bergegas ke bank untuk memastikan bahwa itu benar dan nyata, dan pinjaman itu ada di akun, saya menariknya tanpa komplikasi dan menginvestasikannya dalam bisnis saya Venture.

  Jika Anda menginginkan pinjaman hari ini untuk bisnis dan untuk memulai kehidupan, perusahaan, dan kontrak besar Anda, Silakan hubungi SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL di email mereka di bawah ini.
  Email ............. allglobalgrantloan@gmail.com

  Dan jika Anda menginginkan informasi yang benar dari saya, maka Anda dapat menghubungi saya di email pribadi saya (aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com)

  Saya adalah seorang PENGEMUDI TRUK biasa, tetapi sekarang saya memiliki TRUK dan saya menjadi pemasok besar, saya jamin semua bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman dari PERUSAHAAN yang baik ini.

  PERUSAHAAN: SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBALmail: allglobalgrantloan@gmail.com
  Telp ............. +1(301)971-4445
  e_mail .......... [aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com]

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan