Monday, 6 July 2020

Pemimpin Umno Kurang Selesa Calonkan Semula Muhyiddin Sebagai PM

Seorang pemimpin Umno dari utara meminta agar pertikaian kewajaran Muhyiddin Yassin terus disokong sebagai perdana menteri selepas pilihan raya umum (PRU) akan datang tidak dipanjangkan.

Timbalan Pengerusi Umno Perlis Zahidi Zainul Abidin berkata jika hal itu terus diperkatakan ia boleh membawa kepada perpecahan dalam Perikatan Nasional (PN).

“Ada banyak agenda perlu dibincangkan di peringkat PN seperti isu pembahagian kerusi pilihan raya antara parti dan sebagainya," kata beliau seperti dipetik Sinar Harian hari ini.

Bagaimanapun Zahidi berkata pendirian tersebut dibuat atas kapasiti peribadinya.

“Saya (secara) peribadi bersetuju Muhyiddin sebagai perdana menteri dan saya minta semua hentikan sebarang perkara yang boleh memberi kesan kepada peluang kemenangan PN pada PRU ke-15,” katanya.

Isu sokongan agar Muhyiddin dikekalkan sebagai perdana menteri bukanlah sesuatu yang baru namun menjadi perhatian lebih ramai apabila pemimpin kanan PN mengumumkan sokongan berkenaan secara terbuka baru-baru ini.

Antaranya ialah presiden Umno dan PAS.

Namun ia mengundang teguran daripada beberapa pemimpin lain dalam Umno. Anttaranya bekas menteri besar Johor Mohamed Khaled Nordin dan bekas ahli parlimen Johor Bahru Shahrir Samad.

Elak perpecahan dalam gabungan

Hal itu kerana mereka berpendapat ada ramai lagi tokoh dalam Umno sendiri yang layak diangkat sebagai perdana menteri, bukannya Muhyiddin yang kini menjadi presiden Bersatu.

Sebelum ini Muhyiddin memang pemimpin kanan Umno namun dipecat kerana bersikap lantang mengkritik presiden ketika itu, Najib Razak. Beliau kemudian menubuhkan Bersatu.

PAS mendakwa mereka mementingkan kestabilan justeru memberikan sokongan kepada Muhyiddin walaupun parti itu mengaku mempunyai ramai calon yang layak.

Presiden Putra, Ibrahim Ali, pula menyindir Muafakat Nasional kerana tidak mempunyai calon yang difikirkan layak menjadi perdana menteri sehingga mendukung Muhyiddin.

Untuk rekod Muafakat Nasional hanya menggabungkan Umno dan PAS, manakala PN setakat ini masih merupakan pertubuhan tidak berdaftar secara sah mengikut peraturan.

Zahidi yang juga timbalan menteri komunikasi dan multimedia berkata langkah meletakkan Muhyiddin sebagai calon perdana menteri untuk PN begitu penting untuk mengelakkan sebarang perpecahan dalam kalangan gabungan berkenaan. - mkIklan
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadipanduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo

2 comments:

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  Nama Saya: MURNI SANTI
  E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Nama saya Asmaul Khusnuliyah, saya ingin membagikan kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini agar semua pencari pinjaman berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet

  Setelah beberapa lama mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman online tetapi saya ditipu dan kehilangan Rp. 12,3 juta untuk seorang pria di Afrika. Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, maka saya berdiskusi dengan teman saya Bu Mitu Maria yang kemudian memperkenalkan saya dengan Ibu Helen Wilson, Manajer Kantor Keuangan WEMA, sehingga teman saya meminta saya untuk memproses pinjaman saya dengan Ibu Sarah. Maka saya menghubungi Bu Sarah melalui email: helenwilson719@gmail.com dan juga di WhatsApp: +1-585-326-2165

  Saya mengajukan pinjaman sebesar Rp640 juta dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman tersebut disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan penjamin untuk pengalihan pinjaman tersebut, Saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari 4 jam, uang pinjaman saya dimasukkan ke rekening bank saya.

  Saya kira itu bercanda sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa rekening saya sudah dikreditkan Rp640 juta. Saya sangat senang akhirnya ALLAH menjawab doa-doa saya dan Dia telah memberikan saya keinginan hati saya.

  Semoga ALLAH memberkati Bu Helen yang telah memberi saya kehidupan yang adil, maka saya berpesan kepada siapapun yang berminat mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Bu HELEN WILSON via email: (helenwilson719@gmail.com) dan WhatsApp: +1-585-326-2165 untuk pinjaman Anda

  Akhirnya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian sejati hidup saya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada ALLAH untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (asmaulkhusnuliyah1@gmail.com)
  Salam pembuka

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan