Wednesday, 17 June 2020

Calon PM Pakatan Harapan Plus Ialah..


Pakatan Harapan + (PH+) dijangka mengumumkan calon Perdana Menteri (PM) mereka dalam masa terdekat.

Sinchew Daily melaporkan, PH setakat ini menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai PM manakala Tun Dr. Mahathir akan dicadang sebagai Menteri Mentor yang setaraf dengan mendiang Lee Kuan Yew di Singapura.

Walau bagaimanapun, hasil rundingan belum dimuktamadkan dan Dr. Mahathir yang mencadang diri sebagai PM difahamkan juga menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan kepada Anwar bagi mengelakkan syak wasangka.

Cadangan Dr. Mahathir itu bagaimanapun tidak dipersetujui PH.

Sumber berkata, rundingan mengenai calon PM telah sampai ke penghujungnya dengan pemimpin tertinggi PH+ akan mengadakan mesyuarat terakhir sebelum memuktamad calonnya.

“Hampir selesai perbincangan ini, kini memasuki peringkat terakhir. Biasalah, kami perlu berunding tentang syarat-syaratnya sebelum pelantikan dibuat

“Esok (Selasa), kami akan serah kepada lima pemimpin PH+ untuk berbincang dan mengumumkannya.

” Ya, PKR, DAP dan Amanah menyokong Anwar sebagai PM, tetapi PH sekadar mempunyai 91 kerusi dan kami perlu berbincang dengan parti lain untuk mencapai sasarannya,” kata sumber kepada Sinchew Daily.

Katanya, perundingan sebelum ini tersekat kerana Dr. Mahathir mahu menjadi Perdana Menteri selama enam bulan dan beliau menerima sokongan Presiden Warisan, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal.

Walaupun perbincangan akhir akan dijalankan, tetapi sumber tidak menafikan hasil rundingan mungkin di luar jangkaan malahan berakhir dengan kegagalan sekiranya masing-masing Anwar dan Dr. Mahathir enggan bertolak ansur.

“Jika rundingan tidak berhasil, maka ia bermakna Anwar dan Dr. Mahathir masing-masing perlu bertindak secara persendirian untuk mendapat sokongan 112.

“Keadaan politik di Sabah mula menunjukkan tanda-tanda tidak stabil. Adakah Mohd Shafie akan bertukar menyokong Anwar untuk menghadapi keadaan ini?

“Keadaaan juga sama untuk GPS di Sarawak, bukannya tidak mungkin jika mereka beralih menyokong Anwar,” katanya.

Mengenai calon Timbalan Perdana Menteri, sumber berkata, ia tidak disentuh dalam mesyuarat, walaupun nama seperti Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan Mohd. Shafie telah disebut dalam perbincangan persendirian.

Sumber berpendapat, sekiranya rundingan gagal, maka ia bukan perkara terburuk buat PKR kerana parti itu masih mempunyai peluang pada pilihan raya akan datang untuk membentuk kerajaan. – MalaysiaGazette

Berminat beriklan di web Addin. Sila klik link di bawah..Iklan
biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi
panduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo
1 comment:

 1. Assalamualaikum Wr Wb

  Adakah anda mempunyai masalah kewangan dan anda sedang mencari bantuan dengan pinjaman tulen, kami di sini untuk membantu anda dengan pinjaman untuk memudahkan perniagaan anda dan menyelesaikan semua hutang anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang anda untuk kebebasan kewangan. tawarkan perkara berikut.

  √ Pinjaman Perniagaan Besar

  √ Pinjaman Perniagaan Kecil

  √ Pinjaman Rumah Baru

  √ Pinjaman kereta

  √ Pinjaman Ladang Besar atau kecil

  √ Pinjaman untuk projek jangka panjang atau jangka pendek

  √ Memulakan pinjaman perniagaan

  √ Koperasi Pinjaman

  √ Pinjaman untuk Projek sedia ada

  Mengapa anda perlu memilih kami.

  + Kami memberi pinjaman pada kadar faedah yang sangat rendah

  + Tidak peduli di mana negara anda berasal, kami akan meminjamkan anda.

  + Proses kami sangat mudah dan mudah. sangat orang boleh memahaminya.

  + Kami adalah syarikat yang sangat jujur dan boleh dipercayai.

  + Kami tidak memberikan maklumat peribadi anda kepada sesiapa sahaja,

  Maklumat anda selamat dengan kami.

  Matlamat utama kami adalah untuk memberi pinjaman seberapa banyak yang anda mahu dan bersedia untuk mendapatkan pinjaman, anda perlu mengatakan kepada diri anda cukup, anda tidak boleh terus membiarkan kekurangan wang menghadkan pertumbuhan perniagaan anda. hubungi kami dengan maklumat hubungan kami di bawah dan marilah kita bersatu dengan memberikan pinjaman yang akan membantu mengembangkan perniagaan anda. Anda tidak perlu bimbang, kami sangat boleh dipercayai dan bersedia memberi pinjaman kepada anda.

  Hubungi kami dengan:
  Syarikat: Firma Pinjaman Femi Otedola
  E-mel: femiotedolaloanfirm@gmail.com
  E-mel: femiotedolaloanfirm1@outlook.com
  WA: +1 (806) 395-2203 (Chat Only)

  atau lawati Laman Web kami dan gunakan Hubungi Kami dan kami akan membalas anda.

  Laman web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

  Hubungi kami hari ini dan mari membantu mengembangkan perniagaan anda.

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan