Thursday, 7 November 2019

Jalan Pintas Pesara Untuk Menjana Pendapatan Pasif Selepas Bersara Dengan Sistem Jualan Pro

Aktiviti Selepas Bersara

Banyak aktiviti yang pesara boleh lakukan selepas bersara. Selain menunaikan solat berjemaah di masjid, pesara juga berpeluang menimba ilmu keugamaan di masjid, pusat-pusat ilmu selain melayani kerenah cucu.

Setiap tahun kami pesara suami isteri dan kadang-kadang dengan anak cucu pergi melancong. Biasanya kumpulan kami orang pencen juga. Tentulah topik perbincangan semasa melancong ialah mengenai tempat menarik yang pernah dilawati, kisah anak cucu dan aktiviti selepas bersara dan kadang-kadang gelak ketawa teringat semasa kami di kampus atau semasa bertugas dulu.

Sudah tentulah belanja melancong dibiayai oleh wang simpanan atau wang pencen. 

Di sini saya nak kongsi bagaimana pesara boleh melancong tanpa menggunakan wang pencen. Jadi wang pencen itu boleh digunakan untuk perbelanjaan harian atau bersedekah atau membuat umrah.

Melawat Taj Mahal Tanpa Mengguna Wang Pencen

Artikel ini saya tulis selepas balik dari melawat Taj Mahal pada bulan Oktober 2019, baru lagi..

Cuba jawap dulu empat soalan berikut:

Anda seorang pesara?
Anda suka melancong?
Anda mahukan pendapatan tambahan?
Anda tak suka menjual?

Jika anda seorang pesara, suka melancong, suka mencari pendapatan tambahan pasif dan tak suka menjual - maka artikel ini sesuai dibaca.

Pendapatan pasif - kesan daripada leverage teknologi internet

Sistem Jualan Pro (SJP) - Dibangunkan Oleh Sifu Rahman Basri Mampu Menjana Pendapatan Pasif Kepada Yang Bersara

Sistem affiliate ini dikenali dengan Sistem Jualan Pro (SJP) ialah jalan pintas yang membolehkan pesara menjana pendapatan tambahan secara pasif melalui pemasaran affiliate. Ia dipopularkan oleh Rahman Basri, seorang sifu ternama dalam pemasaran affiliate.

Dengan sistem ini, pesara hanya mengumpul email prospek melalui webreplika (squeeze page) yang sudah mempunyai ID masing-masing. Contoh web replika:

Web replika Sistem Jualan Pro (SJP)

SJP Akan Membuat Susulan Email Kepada Prospek


Pesara tak perlu introduce produk, tak perlu menjual, tidak perlu follow-up dan tak perlu buat close sale dengan pelanggan. SJP akan membuat itu semua. OK kan! Apa yang perlu pesara buat hanya cek akaun bank - komisyen sudah masuk setiap minggu atau belum.

Sistem affiliate SJP ini ibarat sebuah mesin basuh automatik - masukkan bahan pencuci dan pewangi - tunggu pakaian dicuci dan dikeringkan.

Apabila prospek membeli produk yang dipromosikan melalui email, maka pesara akan menerima komisyen 40% daripada harga jualan. Secara purata harga produk affiliate ialah RM100, jadi komisyen pesara RM40.

Selain komisyen 40% dari jualan langsung pesara, ada lagi komisyen 20% dari jualan orang yang join dengan kita - kira macam downline (tapi satu lapis sahaja).

Pendapatan Pasif Aras 1 - 40% komisyen


Mengikut formula SJP, apabila pesara mempunyai 1,000 orang prospek dan jangkakan 5% sebulan yang membeli produk affiliate, maka komisyen pesara ialah RM2,000 sebulan. 

Lihat kiraan berikut:

5% x 1,000 x RM100 x 40% = RM2,000; di mana harga produk affiliate ialah RM100 dan komisyen 40%.

Untuk dapat 1,000 email bergantung kepada usaha pesara, anda tentu mendapat menfaat juga walaupun belum mencapai 1,000 email. 

Jika pesara terus menambah bilangan email prospek dari 1,000 ke 2,000 atau lebih, pesara oleh jangkakan pendapatan pasif yang diterima. Bestkan!

Pendapatan Pasif Aras 2 - 20% komisyen


Pendapatan komisyen pasif tidak setakat 40% sahaja. Malah, pesara akan mendapat tambahan pendapatan pasif 20% kerana ada pesara lain yang berminat join SJP ini.

Contoh:

1. Pesara join SJP (anda). Anda jual, anda dapat RM40 sebab RM100 x 40%
3. Ahmad join dengan anda (pesara). Ahmad jual, anda dapat RM20 sebab RM100 x 20%.

Jika ada ramai yang join dengan anda (pesara), cuba bayangkan potensi pendapatan pasif yang seorang pesara boleh dapat.

Ingat: bukan pesara atau down yang menjual - semua sistem yang tolong jualkan secara automatik melalui email yang pesara kumpulkan.

Apa  lagi jom pesara join Sistem Jualan Pro Kita yang sudah bersara perlukan jalan pintas untuk berjaya cepat. Lepas tu gi melancong dan cek akaun bank sahaja!

Nota: jika pesara telah join jangan lupa kontek saya di abdrahaman@gmail.com kerana ada banyak tip yang saya nak kongsikan supaya anda berjaya macam saya


Pertanyaan: abdrahaman@gmail.com

2 comments:

  1. Hanga jual apa ni? Nak scam pesara ke?

    ReplyDelete
  2. Hanga jual apa ni? Nak scam pesara ke?

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan