Sunday, 29 September 2019

Rahsia PAS Didedahkan Menteri Besar Kelantan

Rahsia PAS Didedahkan Menteri Besar Kelantan. Timbalan Mursyidul Am PAS Ahmad Yakob mengakui kerjasama antara partinya dengan Umno sudah diusahakan oleh kepimpinan kedua-dua parti sejak sebelum PRU ke-14.

Bagaimanapun, katanya yang juga menteri besar Kelantan itu, Allah mentakdirkan kerjasama itu tidak berlaku pada masa itu.

"Selepas PRU ke14 Allah SWT mentakdirkan apa yang berlaku hari ini (kerjasama), gara-gara sebelum PRU ke-14 sudah ada usaha kepimpinan untuk sama-sama buat persefahaman antara Umno dan PAS, tetapi Allah takdirkan (ia) tidak berlaku.

"Tetapi ia berlaku selepas PRU, Allah nak mengajar kita dan tarbiyah kita lagi. Nak bagi BN rasa bagaimana menjadi pembangkang, mudah atau susah.

"(Dan) nak tengok bagaimana kuasa sebelum ini yang dipegang orang Melayu kini boleh dikatakan sudah bertukar tangan, lebih dikuasai bukan Melayu," katanya di program Ceramah Perdana Hijratul dan Penyatuan Ummah di Pasir Mas, Kelantan, semalam.

Turut hadir ialah Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man dan Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan.

Pada 14 September lalu, PAS dan Umno memeterai Piagam Muafakat Nasional yang antara lain menggariskan matlamat kerjasama - atau taawun siyasi - dua parti itu.

Rahsia PAS Didedahkan Menteri Besar Kelantan Ustaz Ahmad Yakob


Ia selepas kerjasama tidak rasmi dua parti itu yang antaranya membawa kemenangan di tiga pilihan raya kecil berturut-turut iaitu di Cameron Highlands, Semenyih dan Rantau.

Mengulas lanjut, Ahmad berkata PAS dan Umno mengambil tindakan yang cepat untuk membentuk kerjasama itu.

"Bagi saya sesuatu tindakan yang amat cepat diambil oleh pimpinan Umno dan PAS untuk mengadakan Piagam Muafakat Nasional. Ia untuk menyatukan suara rakyat yang ingin melihat kuasa Islam tidak akan hilang di negara yang kita cintai ini," katanya lagi. - mkBerminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

2 comments:

  1. Allah nak bagi BN rasa jadi pembangkang? Maybe tapi aku rasa Allah SWT ingin agar BN belajar menjadi pembangkang dengan berguru dan mengaji dengan parti yang memang pakar serta juara menjadi pembangkang sehingga selepas 60tahun "berjuang dan berjihad", masih lagi dok jadi pembangkang. Dan satu lagi BN belajar dengan guru yang mahir memfitnah dan putar belit. Ini jelas dari kenyataan dusta serta fitnah kononnya kerajaan sekarang ni di kuasai oleh bukan islam. Fitnah dan fitnah lagi dan BN memang belajar dengan pakar fitnah dan putar belit! Syabas BN!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  2. Bangsa lain, selain melayu, merasa pelik apa yg sering dikatakan oleh pas dan umno iaitu kuasa skrg lebih dipegang oleh bukan melayu. Logik apa yg mrk pakai? Sedangkan pm, tpm, majoriti menteri, mb, igp, ketua hakim dll jawatan penting SEMUAnya melayu. Ketua jabatan2 kerajaan pun hampir semua melayu. Bodoh sgt kah melayu sampai tak boleh berfikir? Ekonomi dan pencapaian pendidikan dikuasai bukan melayu, baru la betul! Knp tak ambil berat ttg aspek ini? Lg satu yg sering silap diperkatakan, iaitu kuasa membeli BUKAN milik melayu. Lawak la klu kata kuasa membeli milik melayu!

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan