Monday, 23 September 2019

Punca Tragedi Pesawat Lion Air Indonesia Terhempas

Punca Tragedi Pesawat Lion Air Indonesia Terhempas. Pakar Indonesia mendapati bahawa kesilapan reka bentuk dan kelalaian adalah punca utama berlakunya tragedi maut membabitkan pesawat Boeing jenis 737 MAX milik Lion Air pada tahun lepas, lapor agensi berita Rusia Sputnik memetik laporan media berkaitan kenyataan sumber yang rapat dengan draf akhir laporan kes itu.

Antara faktor lain yang membawa kepada malapetaka itu ialah beberapa kesilapan juruterbang dan pihak penyelenggaraan, lapor The Wall Street Journal.

Menurut media, satu versi akhir laporan itu akan dikeluarkan pada November.

Wakil Boeing memaklumkan The Wall Street Journal bahawa syarikat itu terus membantu pihak berkuasa Indonesia dalam merangka laporan tersebut.

Punca Tragedi Pesawat Lion Air Indonesia Terhempas


Dua pesawat Boeing jenis 737 MAX telah terhempas pada tahun lepas dengan yang pertama di Indonesia manakala yang kedua di Ethiopia pada Mac.

Tragedi kedua telah menyebabkan pihak berkuasa dan syarikat penerbangan di seluruh dunia mengambil keputusan untuk merehatkan semua pesawat Boeing jenis 737 MAX atau menutup ruang udara kepada mereka. - bernamaBerminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadiNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan