Tuesday, 1 October 2019

Parti Baru PUTRA Bakal Bertanding PRK Tanjung Piai

Parti Baru PUTRA Bakal Bertanding PRK Tanjung Piai. Hajat Parti Pribumi Perkasa Malaysia (PUTRA) meletakkan calonnya untuk bertanding merebut kerusi dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai, ia tidak memberi kesan besar terhadap pengundi mahupun menggugat parti lain.

Naib Presiden AMANAH, Mujahid Yusof Rawa berkata, dari segi demokrasi, mana-mana parti layak untuk bertanding tanpa halangan dan beliau mengalu-alukan hasrat Putra untuk meletakkan calonnya.

“Oleh kerana parti Putra ini tidak terlibat dengan Pakatan Harapan mahupun disebelah sana pembangkang, jadi kita tak tahu apa tujuan dia.

“Tapi saya lihat, ia tidak memberi kesan yang besar sebab pertembungan itu amat jelas antara Pakatan Harapan dan BN.

“Cumanya, akan ada lah sedikit sahaja kesan sebab mungkin ada orang yang nak ambil alternatif (tidak mahu mengundi kerajaan mahupun pembangkang),” katanya kepada Malaysia Dateline.

Jelasnya, kehadiran Putra yang tidak sampai enam bulan ditubuhkan itu, sama sekali tidak menjejaskan tumpuan pengundi terhadap dua parti besar yang bertanding.

Parti Baru PUTRA Bakal Bertanding PRK Tanjung Piai


“Kita tak tergugat. Cuma ada lah dia kacau sikit, tapi tak menjejaskan tumpuan orang pada dua (parti) ini.

“Tergugat mungkin dari segi kelompok yang tak nak atau nak meluahkan mereka tak suka (pembangkang dan kerajaan), maka dia cari lah (Putra),” katanya.

Pada Sabtu, Putra memutuskan akan bertanding di semua kawasan majoriti penduduk Melayu dalam mana-mana pilihanraya.

Mengumumkan perkara itu, Presidennya, Datuk Dr Ibrahim Ali menjelaskan, dengan itu Putra akan meletakkan calonnya untuk bertanding di Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai kelak.

Sebagaimana kerjasama Umno-Pas mahupun PH bersama empat komponen parti, beliau berkata, Putra sama sekali tidak akan menyertai mana-mana blok parti dan akan bergerak solo. - md
Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

1 comment:

 1. KONGRES BARUAH MELAYU REFORMIS PALSU

  Kongres Maruah Melayu? Mcm mana boleh anjurkan kongres ni kalau penganjur pun tak bermaruah bersekutu & bersekongkol dgn DAP..!?

  Terang2 nak menghapuskan hak Melayu? Please laa, tak payah la nak memperbodohkn Melayu yg skrg ni ramai dah bermuafakat dlm Perpaduan Ummah.

  Pada pemimpin2 reformasi palsu hari ini termasuk PM ke 7 berhentilah menipu rakyat dengan pernyataan2 palsu dipentas dunia dan PBB kononnya pejuang keadilan dan menentang kezaliman.

  TAK GUNA CAKAP BERGEGAR GEGAR
  KALAU EKOR BERGELUMANG DNG TAIK
  TAK PAYAH NAK ACAH ACAH POWER
  WAKIL PIBG LAGI POWER DRI MAHATAIK

  Tidak ada maknanya bercakap soal maruah sekiranya rakyat semakin merempat dibumi sendiri ,menteri2 anak emas dan anak sendiri yang berlaku sumbang dan songsang terus menjadi menteri.

  Rais Yatim orang kuat Tun M(Mangkok) sendiri menyatakan bahawa..

  “Hari ini...Melayu jahanamkan Melayu.”

  Apa maksud Rais Yatim orang kuat PBBM ni..!?

  Rais: “Ka­lau DAP dikatakan akan memusnahkan hak Melayu, realitinya saya tak fikir DAP ada kekuatan seperti itu yang difikirkan banyak pihak.

  “Saya tak fikir DAP kuat tapi kalau ditolong oleh orang Me­layu, berkemungkinan besar politik Melayu akan hancur...akan ke hilir, kekuatan bangsa Melayu dan Islam akan lemah.

  Tapi kalau setakat DAP berkokok, berkotak-katik, saya tak yakin (Melayu akan musnah).

  “Cuma kalau Dr. Mahathir di pihak sana (Pakatan Harapan) bawa fikiran DAP, Melayu akan jahanam...

  "Inilah yang jahanamkan Melayu...puncanya Melayu itu sendiri.”

  Setahu Rais, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang dikepalai Dr. Mahathir tidak ada peta Melayu dalam mindanya...!!!

  APA GUNA SEBUT PASAL MARUAH
  TAK PAYAH MENYALAK MCM HANJING
  ACAH ACAH POWER HARAMJADAH
  KALAU TELO KAU TOPDOG CLAMPING

  ....Sungguh Memalukan...!!

  Awat, konon kongres ni nk mengaburi Perpaduan Ummah ke? Mcm mn penganjur boleh jd Melayu bermaruah kalau semua pemimpin2 Melayu dlm PH tutup mulut bila hak Melayu & Islam dihina terang-terangan?

  APA GUNA KATAKAN MARUAH ISLAM
  IMAN AKIDAH KAU GADAI SUMA LAH..!
  PLURALIST COMANGO SYIAH DIGENGGAM
  LGBT GAY DEPAN KAU BELAKANG BELASAH

  Bermaruah ke kalau ramai pemimpin2 dlm PH ahli semburit, LGBT & pengkhianat Melayu?

  kita khuatirkan ialah (kemunculan) Melayu Baharu dalam PKR seperti Anwar Ibrahim, Nurul, Marina Gereja, G 25, Rafizi dll. Ramli yang akan bawa pemikiran kononnya Me­layu progresif tapi liberal, anutan COMANGO toksik dan Pluralisma Agama (Murtad)

  Mungkin dh terdesak kut sebab trend semasa Melayu Islam ramai menyokong Perpaduan Ummah...

  #buymuslimfirst

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan