Friday, 6 September 2019

Kelayakan Piala Dunia 2022: Indonesia Mohon Maaf

Kelayakan Piala Dunia 2022: Indonesia Mohon Maaf. Menteri Pemuda dan Olahraga Indonesia, Imam Nahrawi hari ini secara terbuka memohon maaf atas insiden buruk yang tercetus pada pertembungan Indonesia dan Malaysia di Stadium Gelora Bung Karno, malam tadi.

Imam Nahrawi bertemu Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bagi menyampaikan permohonan maaf dan rasa kesal atas kekecohan ditimbulkan penyokong tuan rumah itu.

Pertemuan berkenaan yang diadakan di sebuah hotel di Jakarta telah dikongsikan dalam pautan laman Instagram Syed Saddiq hari ini.

Pada aksi sulung Kumpulan G pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 itu, Malaysia bangkit daripada ketinggalan untuk melakar kemenangan dramatik 3-2 di hadapan lebih 50,000 penyokong skuad Garuda.

Kelayakan Piala Dunia 2022: Indonesia Mohon Maaf


Namun, perlawanan itu tercemar dengan insiden rusuhan penyokong Indonesia yang menceroboh masuk kawasan stadium dan menyerang kawasan tempat duduk penyokong Malaysia selain membaling botol dan pelbagai objek termasuk suar dari tingkat atas kawasan penyokong negara.

Insiden terbabit memaksa pengadil dari Korea Selatan, Ko Hyungjin menghentikan perlawanan yang pada ketika itu menyaksikan kedua-dua pasukan terikat 2-2 hampir 10 minit.

Kelayakan Piala Dunia 2022: Indonesia Mohon Maaf


Bagaimanapun, selepas keadaan kembali terkawal, tiada sebarang insiden tercetus sehingga wisel penamat yang menyaksikan Malaysia di bawah bimbingan ketua jurulatih Tan Cheng Hoe membawa pulang tiga mata berharga. - bernamaBerminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan