Friday, 2 August 2019

PAS Sokong Tindakan Kerajaan

PAS menganggap jawapan Menteri Dalam Negeri Muhyiddin Yassin berkaitan permintaan ekstradisi Zakir Naik sebagai “jaminan” terhadap penceramah kontroversi itu.

Parti itu justeru mempersoalkan sokongan veteran DAP Lim Kit Siang yang menyokong saranan supaya Zakir meninggalkan Malaysia secara sukarela.

"Saya pernah bertanya kepada menteri dalam negeri mengenai isu ekstradisi Zakir pada bulan Julai lalu.

"Menerusi satu jawapan yang dikemukakan oleh menteri dalam negeri, Zakir masuk dan keluar dari Malaysia melalui saluran sah yang telah diperuntukkan oleh undang-undang.

“Kerajaan juga tidak memberikan apa-apa layanan istimewa kepada beliau.

"Selain itu, pihak kerajaan juga berhak untuk tidak memenuhi permintaan ekstradisi kerajaan India kerana ia bersifat politik dan menepati Artikel 6 Perenggan (1) (a) Triti Ekstradisi," kata Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man.

Zakir dikehendaki kerajaan India bagi berdepan pertuduhan pengubahan wang haram di negara itu.

Sementara itu, Tuan Ibrahim juga berkata kerajaan juga berhak untuk tidak menyatakan keperluan sebab penolakan ekstradisi.

"Hal ini menunjukkan apa yang dilakukan oleh kerajaan adalah tepat," katanya. - mk

Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi
4 comments:

 1. Piagam Penyatuan Ummah bakal melenyapkan gerakan libralisasi agama COMANGO G25 dan Pluralisma Murtad. Marina Mahathir sokongan COMANGO anak Perdana Menteri Malaysia, Siti Kassim , Mujahid, Anwar Ibrahim bakal PM ke-8 dengan gerakan pluralisma agamanya dan lain lain bakal lenyap di bumi Malaysia. Piagam UMNO dan PAS bakal merencatkan usaha pluralisma murtad dan liberalisasi agama Islam oleh sesetengah ahli politik yang memperjuangkan kesamarataan transgender gay dan lgbt, maka sebab itulah ada sahaja usaha yang dilakukan untuk menggagalkan kerjasama kedua-dua parti Melayu Islam terbesar ini.

  Jelas beliau, sekiranya UMNO dan PAS berjaya memeterai piagam tersebut, maka pengundi-pengundi Melayu dan atas pagar yang menolak Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU) yang lalu, akan kembali mengundi Barisan Nasional (BN) dan PAS.

  “UMNO dan PAS adalah satu-satunya tempat untuk orang Melayu Islam bersandar. Jika kita lihat kepada parti Amanah, ia tidak mencerminkan Islam, PPBM pula tujuannya untuk apa? Tidak ada hala tuju yang jelas. UMNO adalah sebuah parti yang terkenal dengan Melayunya dan PAS terkenal dengan Islamnya… inilah satu rangkuman yang cukup baik untuk kukuhkan Melayu Islam, bersatu-padu bekerjasama demi anak cucu pada masa akan datang.

  #lawanpluralismurtadsyahid

  ReplyDelete
 2. Orang melayu sepatutnya tidak terpengaruh dengan dap. Mereka ini berhasrat memerintah malaysia. Sebelum ini perpaduan melayu agak kuat sehingga mereka main jarum utk tubuh amanah dan cadangkan tubuh bersatu. Perpecahan ini menyebabkan kerusi dap mengatasi kerusi pan, Pkr dan bersatu. Tertubuh kerajaan ph dgn dap jadi mastermind ph.

  Dap akan terus dengan agenda pecah perpaduan melayu, dan akan terus membangkang hal hal yg berkaitan Islam walaupun ianya tidak ada kena mengena langsung dengan dap. Orang orang melayu sewajarnya berpadu di bawah pas dan umno, serta tinggalkan pan, pkr dan bersatu yg jelas menyebabkan perpecahan melayu seperti yg dirancang oleh dap.

  ReplyDelete
 3. Anwar Ibrahim tidak layak jadi PM ke 8.

  Pas/UMNO dalam penyatuan Ummah menyifatkan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak diangkat untuk menjadi Perdana Menteri kerana sikapnya sendiri.

  Anwar Ibrahim dan Pengamal pluralisma murtad, liberal gay lgbt tiada tempat di Malaysia.

  Ekonomi tak berkembang , Assets Umat Islam dijual, Akidah makin tergadai dengan gerakan Pluralisma Murtad. Assets yang dijual diguna untuk apa..PM ke 7 gagal menjelaskan harta jualan negara..!! Duit jualan pergi ke mana.?
  Kes fitnah jijik 1MDB sudah hampir 1 tahun setengah usaha tangguh dari AG. Akhirnya pembantu peribadi Najib mohon polis percepatkan kes 1MDB Jho Low Nik Faisal tidak didakwa saksi penting kes fitnah 1MDB dari gerakan PM ke 7. Banyak kes tidak seleai lagi.

  Strategi tepat Penyatuan Umah sangat tepat mengekalkan PM ke - 7 sehingga akhir penggal.

  Usia dihujung senja tidak banyak membantu usaha kjaan PH dan patut dikekal sehingga lupus secara semulajadi. Langkah menyokong PM ke - 7 kekal berkuasa sangat bijak dan tepat sekali.Umpama kill 2 bird 1 stone.
  Apatah lagi bird ini iman diragui dengan berakidah pluralisma agama semburit dan rendah moral.

  Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sebab itulah Pas/UMNO mahu Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terus kekal memikul tanggungjawab dengan melaksanakan tugasnya.

  “Macam saya sebutlah (sebelum ini) tukar Perdana Menteri bukan macam tukar kasut.

  “Hendak berubah dengan senang-senang begitu sahaja mesti ada prosesnya yang betul,” katanya.

  Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pendirian parti itu yang secara berterusan dilihat mahu Dr Mahathir terus kekal sebagai Perdana Menteri sehingga habis penggal.

  Rasis..!!??

  Rasis siapa paling rasis DAP atau UMNO/Pas dan gabungan MIC MCA dll...!!

  Aiman tak kisah...


  #lawanpluralismamurtadsyahid
  #lawanfitnahkuttysyahid

  ReplyDelete
 4. Pluralisma Murtad asas tunjang IKD yang dipelopori oleh Anwar Ibrahim semasa jadi TPM. Dimana IKD sekarang adakah IKD sudah berkubur..!??

  Tungguuuu siaran akan datang..!!

  Pesan Imam Bukhari ikuti lah pemimpin yang banyak anak anak fitnah menuju kepadanya dan ikuti lah dia dengan sabar dan berserah dirilah pada Allah SWT.

  Insyallah sang fitnah akan hancur dan lawan lah fitnah dengan fakta waima dengan pantun berfakta sekalipun.


  Pengasas Muafakat, Ismail Mina Ahmad (tengah) mempengerusikan perbincangan bertajuk 'Membanteras Gerakan Pluralisme Agama dan Pemurtadan Ummah' bersama pembentang kertas kerja, Dr. Syamsuddin Arif (kiri) dan Dr. Muhammad 'Uthman El-Muhammady pada Wacana Pemikiran dan Pembinaan Ummah Kedua Peringkat Kebangsaan di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, Kuala Lumpur, semalam.

  Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (KETUM), Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan salah seorang ahli politik beragama Islam di negara ini yang didapati sering membawa "mesej fahaman pluralisme agama sama ada dalam bentuk tindakan mahu pun dalam bentuk ucapan."

  Pensyarah Kulliyah Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr. Yusri Mohamad (gambar) berkata, ia berdasarkan kepada satu siri ucapannya di London pada 18 Mac 2010 yang bertajuk "Religion and Pluralisme in a Divided World"di LLB London apabila Anwar dengan jelas menyokong fahaman tersebut.

  Beliau berkata, seperkara lagi ialah kecenderungan Institut Kajian Dasar (IKD) terhadap perjuangan Jaringan Islam Liberal yang diterajui oleh Ulil Absar Abdullah iaitu seorang pejuang fahaman pluralisme di Indonesia.

  ”IKD amat sinonim dengan Anwar dan institut ini amat rapat dengan Jaringan Islam Liberal di Indonesia. Hasil hubungan mereka juga tertubuhnya Pusat Graduan Timur (Eastern Graduate Centre) di bawah IKD.

  ”Pusat ini diterajui oleh seorang graduan lulusan Timur Tengah dan untuk pengetahuan semua melalui pusat tersebut telah diterbitkan beberapa buku yang didapati menyokong fahaman pluralisme,” katanya.

  Beliau berkata demikian ketika membentangkan kertas kerja bertajuk ‘Ancaman Pluralisme Agama di Malaysia: Satu Tinjauan Awal’ dalam wacana Membanteras Gerakan Pluralisme Agama dan Permurtadan Ummah di Masjid Wilayah Persekutuan di sini hari ini.

  Yusri yang juga bekas Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) berkata antara judul buku yang dikaitkan dengan fahaman itu dan dihasilkan oleh pusat berkenaan ialah Islam dan Pluralisme, Agama dan Kebebasan Berfikir, Hukum Barat Pun Islam dan Kahwin Campur Antara Islam dan Bukan Islam.

  ”Inilah yang berlaku hasil daripada hubungan antara IKD dan Jaringan Islam Liberal di Indonesia. Mereka juga dilihat begitu menyanjung Ulil Absar Abdullah.

  Di mana IKD sekarang adakah sudah dibubarkan..!??

  Tidak IKD tidak dibubar cuma di rebranding dan ditukar nama kepada Penang Institute di bawah srliaan Lim Guan Eng. Penang Institue@IKD didana dan dibiayia oleh Parti DAP di Pulau Pinang. Sekelompok ulama jadian dari Penang Institut@IKD seperti Ustaz Wan Ji, Mujahid Mat Sabu dengan ppengaruh Syiah dan beberapa agamawan lain dalam Parti Amanah dan mufti mufti dibiayai oleh Penang Institute.

  Ingat Anwar mempertahankan ustsz WanJi dipenjara 12 bulan bulan lepas..?? Hari ini masuk penjara esok bebas..!!!

  Ingat mengangkat Anwar Ibrahim sebagai PM ke 8 Malaydia adalah petaka malang umat islam di Malaysia.

  "Yang pelik lagi malang bila macai menyatakan Panji Hitam dibawah PM ke 7"

  Masih segar dalam ingatan rakyat bila PM ke 7 menjulang plakad@Panji COMANGO toksik bersama anak perempuannya Marina Mahathir@Gereja anakcucu dan tokwan Siti Kassim, Rara dll di Jalan TAR...?? Alahai..!!

  Rasis...!!!!??

  Rasis lagi...!!? Ada Aiman kisah..!!

  Menyokong PM ke 7 kekal sepenggal adalah strategi terbaik Penyatuan Umah UMNO/Pas untuk menghapuskan Anwar Ibrahim si pembohong waima Tun Mahathir sang fitnah jijik dan keturunanya sekaligus.


  #mariberpantunsentap


  #lawanchedetaljubsyahid
  #lawanpluralismamurtadsyahid

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan