Thursday, 18 July 2019

Majoriti Pemimpin PKR Belasah Anwar

Dua puluh tiga pemimpin kanan PKR bersama 14 anggota parlimen mendesak Anwar Ibrahim - yang juga presiden mereka - supaya berhenti mengeluarkan kenyataan yang memecah-belahkan parti.

Dalam kenyataan bersama dikeluarkan pagi ini, mereka berkata sebagai presiden Anwar perlu segera menggembleng perpaduan anggota parti demi keutuhan PKR, PH dan negara.

Pada masa sama, mereka menegaskan untuk bersama dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali, yang kini dikaitkan dengan klip video seks melibatkan hubungan asmara sejenis.

Azmin menafikan beliau terlibat dalam insiden tersebut.

"Maka, kami ingin menegaskan bahawa PKR wajib berdiri teguh dan konsisten menentang politik kotor yang digunakan dalam komplot untuk menjatuhkan timbalan presiden.

"Kami akan bersama Azmin dan mana-mana pimpinan lain sekiranya mereka diserang dengan cara yang tidak bermoral seperti ini," kata kenyataan tersebut.

Ia dikeluarkan bersama dengan didahului empat naib presiden PKR, iaitu Zuraida Kamaruddin, A Xavier Jayakumar, Tian Chua dan Ali Biju.

Bersama mereka ialah 19 anggota Majlis Pimpinan Pusat PKR serta Anggota Parlimen Tebrau, Steven Choong, Jonathan Yasin (Ranau), Willy Mongin (Puncak Borneo) dan Maria Chin Abdullah (MP Petaling).

Pertembungan di antara kem Anwar dan Azmin menunjukkan pertentangan terbuka sejak beberapa hari lalu.

Terbaru kenyataan dibuat Anwar - yang juga anggota parlimen Port Dickson - yang berpendapat Azmin perlu meletakkan jawatan jika terbukti video klip memaparkan hubungan sejenis itu tulen. 

Ia tidak Azmin dan penyokongnya. Tanpa banyak menunggu lebih lama Azmin berkata Anwar wajar bermusahabah serta mencermin diri sendiri. 

Kata kenyataan dikeluarkan hari ini, pandangan dibuat Anwar semalam tidak berasas kerana dia dibuat berdasarkan spekulasi semata-mata.

"Presiden sewajarnya memberikan kepimpinan yang jelas terhadap persoalan utama untuk membanteras komplot politik jahat bagi menjatuhkan Azmin.

Kata mereka, Anwar juga perlu memberikan fokus kepada perlakuan pakatan yang secara terancang menularkan video seks tersebut yang dianggap sebagai jijik dan berniat jahat.

"Kami hairan kerana ketika video fitnah itu ditularkan (sebelum ini), beliau (Anwar) mengeluarkan pandangan yang berbeza dengan mengatakan bahawa Azmin tidak perlu melepaskan jawatannya.

"Justeru berdasarkan penafian tegas Azmin berkaitan hal ini, presiden sewajarnya mempertahankan timbalan presiden demi memelihara muafakat utuh PKR dan tidak sama sekali cuba menggasir (menggali lubang) kedudukan timbalan presiden dalam kerajaan tanpa sebarang asas yang kukuh," katanya. - mk
Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi
1 comment:

 1. OoOo.MIRROR OOO MIRROR IN THE ASSHOLE
  SHOW TO ME WHO IS REALLY ASS POLE..!!
  OOHH MIRROR OOO MIRROR PLEASE SHOW TO PEOPLE
  OMGG..!! ATOK KUTTY IS REALLY ASSHOLE..


  KIKIKIKIKI.. AT LAST MIRROR OOHH MIRROR IN THE WALL THIS THREE GUYS REALLY ASSHOLE...!!


  KIKIKIKIKI..

  MACAI MACAI BODO BODO SEMUA.. MENGKOMER TAK RASA GELI GELEMAN KE JOIN PERANG KUNYIT HAWAW MERECIK MASAM NIH...!!??


  PERANG GELI GELEMAN SUDAH BERMOLA
  NAK TULIS PUN RASA MELOYA TEKAK NI
  MERECIK HAWAW MASAM KUNYIT SINI SANA
  MACAI TAK RASA GELI KE PEGANG PANJI?

  kikikikiki..

  miajalipahJR


  PERANG SAUDARA DALAM PKR RASA GELI GELEMAN DAH BERMULA...!!

  TEMAN NAK TULIH PUN GELI GELEMAN NIHH... MERECIK KUNYI HAWAH MASAM

  YANG SEDANG DISIASAT BELUM LAGI TENTU KAKI GAY, YANG DAH MASUK PENJARA TU PATUTNYA REHATLAH DALAM POLITIK...

  SEBABKAN KES NILAH SERUAN MAHADHIR UNTUK MELAYU BERSATU GAGAL 'UMNO DAN PAS' HILANG SELERA NAK MENYATUKAN MELAYU ISLAM...

  UMNO DAN PAS GELI GELEMAN NAK PEGANG PANJI KUNYIT HAWAW MASAM..

  JON DOE KD POMEN BAWAH TANAH BUDAK SUMAN ASAL DRI SINGAPORE .. DEME SUME TAK RASA GELI GELEMAN KE NAK PEGANG PANJI KUNYIT MASAM NIH....!!!??


  KIKIKIKI..


  MIAJALIPAHjr

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan