Monday, 17 June 2019

PAS Pun Tolak BN Pada PRU14 Tapi Nak Salahkan Anak Muda

Biro Agama Pemuda Bersatu (Armada) hairan dengan sikap PAS yang menyalahkan pendirian anak muda yang menumbangkan BN pada pilihan raya umum (PRU) ke-14.

Sedangkan, kata pengerusinya, Abu Hafiz Salleh Hudin, parti Islam itu juga turut menentang BN dengan meletakkan calon menentang BN dan PH dalam pertembungan tiga penjuru.

Malah, katanya, dalam ceramah sempena Himpunan Bangkit Pertahan Kelantan di Kota Bharu pada Mac tahun lalu, Presiden PAS Abdul Hadi Awang secara jelas dan lantang menegaskan komitmen PAS untuk bukan sahaja melawan PH, tetapi juga BN.

"Amat pelik, apabila hukuman tidak membaca kitab dan tidak mempelajari agama hanya diberikan kepada anak muda sehingga jatuhnya BN tetapi gelaran yang sama tidak diberikan kepada PAS yang diketuai oleh Abdul Hadi sendiri?

"Marilah kita sama-sama mengamalkan politik matang dan sejahtera seperti yang sering dilaungkan oleh PAS sendiri termasuk bukan membalas dendam melalui ucapan dan gelaran buruk sehingga mampu menjatuhkan maruah tokoh agama mahupun Islam itu sendiri.

"Hormati perbezaan pilihan parti politik dan bukannya menyuburkan amalan label melabel seperti yang berlaku ini," katanya lagi.

Abdul Hadi pada 15 Jun lalu menyifatkan 30 peratus anak muda yang mengundi PH pada PRU lalu sebagai kekurangan ilmu agama sehingga gagal memahami Islam mengikut makna sebenar.

Beliau berkata disebabkan itu golongan terbabit didakwanya melakukan kesilapan apabila menumbangkan BN, dan mengundang mudarat lebih besar dengan memilih PH.

"Tiga puluh peratus pengundi muda (mengundi PH) yang berumur 21 tahun yang tak mengaji kitab, (tidak) mengaji agama, (tapi) mengaji dengan telefon bimbit, mengaji dengan Facebook, mengaji dengan WhatsApp.

"Kefahaman (mereka) dalam masa singkat, dengan WhatsApp, (kemudian) membuat sikap politik," kata Abdul Hadi ketika berucap.

Dalam kenyataan hari ini, Abu Hafiz berkata laras ayat sebegitu sangat tidak sesuai dengan kedudukan Abdul Hadi sebagai tokoh politik dan agamawan yang disegani

Tambah Abu Hafiz, tuduhan itu merendahkan tahap intelek orang lain dan melanggar adab susila agama. - mk

Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi
3 comments:

 1. Biasalah anak muda. Masih baru dalam dunia politik. Percaya kepada apa yg tersurat, kurang mahir hal yg tersirat. Sekarang yg tersirat sudah menonjolkan diri. Sodom pun sudah tiada segan silu. Icerd dan euc pun adalah hal yg tersirat sebelum pru14. Lgbt, liberal dan janji pun sudah menzahirkan diri.

  Benarlah telahan tghh. Politik masa kini mencipta malaysia baru.

  ReplyDelete
 2. Akhir zaman pilih ulama di infak RM90 jota

  ReplyDelete
 3. Ulamak akhir zaman akan terus difitnah. Kata bapak anwar ada dokumen tapi gelap sampai angka pun tak nampak. Jadi tunggu bukti hingga dokumen jadi terang benderang. Smentara tu ada masa untuk berpesta rodok merodok.

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan