Thursday, 23 May 2019

Zahid Hamidi Tersepit

Zahid Hamidi Tersepit. Presiden Umno yang sedang bercuti Ahmad Zahid Hamidi gagal mendapatkan pasport untuk sementara bagi mengerjakan umrah pada bulan puasa ini.

Panel lima hakim Mahkamah Persekutuan diketuai Azahar Mohamed sebulat suara menolak rayuannya untuk mengubah keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sebelum ini.

Zahid Hamidi Tersepit.Azhar ketika membacakan penghakiman panel itu berkata, Mahkamah Persekutuan tiada alasan kukuh untuk campur tangan dalam keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Mahkamah Rayuan pada 14 Mei lalu juga berkata tiada sebab untuk mencampuri keputusan mahkamah lebih rendah berkaitan perkara itu.


Zahid Hamidi Tersepit


Hakim Mahkamah Tinggi Collin Lawrence Sequerah menyatakan bahawa walaupun mengerjakan umrah disarankan semasa bulan puasa namun ia bukan wajib.

Zahid Hamidi Tersepit. Pasport Zahid ditahan setelah beliau berdepan 47 tuduhan pengubahan wang haram, pecah amanah (CBT) dan rasuah di mahkamah. - mk

     
Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan