Tuesday, 9 April 2019

Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik


Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik. Air RO (Reverse Osmosis) Water atau air osmosis berbalik sebenarnya tidak baik untuk diminum. Saya nak kongsikan pengetahuan tentang keburukan Air RO air osmosis berbalik a.k.a RO Water. 

Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik.  Semoga bermanfaat bagi semua pembaca di page ini. Seperti yang kita tahu ada syarikat penapis air seperti Coway menawarkan khidmat air tapisan jenis Air RO kepada pelanggan mereka. 

Penapis Air Coway menghasilkan Air RO ini yang pada hemah saya melalui pembacaan dan pengetahuan saya ianya tidak baik untuk kesihatan kita.


Saya berkata sebegini kerana dahulu saya juga adalah pengguna Penapis Air Coway juga dalam tahun 2009 yang lalu. Pada masa itu saya sendiri tidak tahu apa itu Air RO. Saya juga tidak tahu apa kesan Air RO atau RO water ini kepada kesihatan. Cuma yang saya tahu, saya mahu dapatkan mesin yang ada air panas dan juga sejuk sahaja.

Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik


Pengalaman saya sendiri diawal masa mula-mula menggunakan dan minum Air RO ini, saya mengalami sakit yang teruk selama satu minggu lebih. Ini pengalaman yang agak ngeri buat saya. Saya mula merasakan keburukan penapis air Coway ini. 

Mungkin sebelum ini saya adalah pengguna Air Hexagon dari Cosway. Cuma Air Hexagon ini tidak air panas dan air sejuk. Sebab itu saya beralih kepada Penapis Air Coway.

Mungkin saya sebelum itu minum air yang beroksigen dan bermineral, tiba-tiba menukar kepadaPenapis Air Coway yang airnya adalah Air RO. 

Selepas beberapa lama saya mula belajar, mengkaji dan membuat pembacaan lanjut akhirnya saya menemui banyak tulisan yang berkongsi tentangkeburukan Air RO ini. Penapis Air Coway menghasilkan Air RO yang mempunyai banyak keburukan kepada kesihatan kita.

Dari itu saya mula menyedari kepentingan mineral yang terkandung dalam air. Kenapa ianya perlu disingkirkan melalui penapis air. 

Ianya adalah unsur yang baik untuk kesihatan kita. Saya juga mula mengetahui mengenai kepentingan air alkali kepada tubuh untuk meneutralkan keasidan badan kita.

Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik
Untuk keterangan lanjut sila layari Keburukan Air RO Atau Osmosis Berbalik..

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan