Tuesday, 30 April 2019

Kapal Jho Low Equanimity Dah Tiada

Kapal Jho Low Equanimity Dah Tiada. Equanimity Dah Tiada. Kapal persiaran mewah Equanimity dilihat berada di perairan Singapura pagi semalam dan ia adalah pelayaran pertamanya ke luar Malaysia sejak Ogos lalu.

Berdasarkan maklumat perkhidmatan MarineTraffic, Equanimity buat masa ini berlabuh di Singapore Anchorage yang terletak hanya beberapa kilomter dari Sentosa yang menjadi tempat percutian dan perjudian Genting Malaysia Bhd (Genting).

Kapal Jho Low Equanimity Dah Tiada. Dalam kenyataan dikeluarkan pada 3 April lalu Jabatan Peguam Negara mengesahkan kenderaan yang dikaitkan dengan skandal 1MDB itu dibeli Genting pada harga AS$126 juta (RM514.6 juta) melalui sebuah syarikat keperluan khas.

Malaysiakini difahamkan urusan penjualan kapal persiaran itu sudah diselesaikan.

Mengulas pembelian berkenaan sebelum ini Genting berkata ia membolehkan syarikat yang tersenarai di Bursa Malaysia itu membezakan entiti mereka dengan syarikat pesaing.

Kapal Jho Low Equanimity Dah Tiada


Equanimity juga, kata Genting, meyediakan syarikat tersebut dengan kelebihan tersendiri untuk ditawarkan kepada pelanggan mereka. Bagaimanapun tiada butiran lanjut diberikan mengenai kenyataan berkenaan. -mk

Berminat beriklan di web Addin?Jika berminat sila send ke 
Iklan
Image
Image
ImageImage

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan