Friday, 15 March 2019

Rupanya Berita Dari Pasir Gudang Ini Tidak Benar

Rupanya Berita Dari Pasir Gudang Ini Tidak Benar. Pejabat Menteri Besar Johor menafikan petikan tajuk berita yang tular di media sosial mengatakan menteri besar mengeluarkan kenyataan agar penduduk di Pasir Gudang "tidak perlu berpindah kerana rumah boleh ditutup pintu” akibat pencemaran bahan toksik di daerah itu.

"Ingin ditegaskan bahawa kenyataan tersebut adalah tidak tepat dan tidak mengambarkan keseluruhan penjelasan mengenai situasi semasa dan keperluan memindahkan penduduk.

Rupanya Berita Dari Pasir Gudang Ini Tidak Benar. "Paparan mengenai laporan kenyataan tersebut, secara jelas dan sememangnya tidak masuk akal.

"Malah penularan paparan ini ternyata berniat jahat, tidak lain dan tidak bukan bertujuan untuk memburukkan nama YAB menteri besar serta memberi gambaran yang salah mengenai kedudukan situasi ini," jelas kenyataan tersebut.

Menurut kenyataan itu lagi, penilaian yang dibuat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri mendapati kawasan sekolah dikategorikan sebagai kawasan berisiko tinggi setelah mengambil kira struktur bangunannya yang terbuka.

Manakala orang awam yang tinggal di kawasan perumahan yang lebih tertutup dan terlindung pula paling kurang terdedah kepada risiko pencemaran.

Rupanya Berita Dari Pasir Gudang Ini Tidak Benar


"Rupa bentuk struktur bangunan antara kegunaan awam seperti sekolah (tinggi dan terbuka) dengan rupa bentuk premis peribadi seperti rumah menjadi faktor penting bagaimana kawalan boleh dilakukan daripada merebaknya pencemaran.

"Justeru berdasarkan laporan serta nasihat daripada agensi yang mempunyai kepakaran dalam bidang ini, satu tindakan proaktif telah diambil serta pemantauan secara rapi, maka Jawatankuasa Bencana Negeri mendapati tiada keperluan untuk memindahkan penduduk memandangkan keadaan adalah terkawal," jelas kenyataan tersebut.

Bagaimanapun kenyataan itu menambah langkah-langkah pencegahan dan keselamatan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa hendaklah dipatuhi oleh orang ramai.

Rupanya Berita Dari Pasir Gudang Ini Tidak Benar


Setakat ini jumlah mangsa terjejas akibat insiden pembuangan sisa kimia di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang direkodkan seramai 1,906 orang dengan 276 kes dirujuk ke Hospital Sultan Ismail (HSI). - mk
Iklan
Image


Image
Image
Image
Image
Image

3 comments:

 1. Lu ni mmg BLOG BANGANG betul!!!

  BANGSAT betul MB Johor, Menteri2 PENDATANG CINA Kem2. ALAM SEKITAR/KEWANGAN DAP KULIT BABI, Menteri KESIHATAN dan REJIM PH KULIT BABI ni!! Hampir 1000 anak2 KECIl/REMAJA kita, serta PENDUDUK2 KPG dan PEKERJA2 PERUBATAN yg. MAJORITI bangsa ORANG ASAL Islam Melayu kita cuba diBUNUH dgn. GAS BERACUN ni, depa masih boleh buat LAWAK amat jijik, kononnya kejadian JENAYAH TERORISMA ni TAK KRITIKAL dan BUKAN tahap MEMBUNUH?!!!! Lihat si Menteri KESIHATAM amat BANGSAT dan OTAK LEMBU ni di -

  1. http://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/belum-sampai-tahap-membunuh-1.861420

  OI si KULIT2 BABI PH, ini juga UTAMANya, psl. KESAN JANGKA PANJANG, bukan setakat mangsa2 CEDERA ringan atau kritikal masa ni - apalagi kalau bahan2 tu mengandungi bahan RADIOAKTIF URANIUM/THORIUM, yg. mmg. dah TERBUKTI berlambak kat MALAYSIA ni pun, atau bahan2 TOKSIK ni termsk. "NUCLER WASTE" ni yg. mungkin diIMPORT secara HARAM oleh KILANG2 DAPengganas HOMO jijik ISrael tu!!! Lihat di -

  2. http://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/pakar-gesa-isytihar-darurat-1.861409

  Dahlah TAK buat EVAKUASI besar2an di semua2 KPG2 dan SEK2 dr. hari pertama lagi, atau ISYTIHARkan DARURAT!! Bahkan SEK2 diBUKA balik walau TONG2 TOKSIK tu masih dlm. SUNGAI - CELAKA punya MENTERI CINA KULIT BABI DAP BANGKAI ANJING Alam Sekitar tu!!! HARAM JADAH betul! Patutnya HARTA2 PENJENAYAH ni jugadiBEKUkan utk. membayar PAMPASAN membersihkan SUBGAI Kim Kim ni dan pd. BERIBU2 MANGSA Islam/Melayu kita ni!!!

  Ini mmg. cubaan MEMBUNUH dgn. GAS BERACUN, hampir BERIBU anak2 dan Prakyat bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita yg. amat MALANG, termsk. dr. SEMBILAN Sek2 KEBANGSAAN dan AGAMA dan ORG2 KPG; atau menyebabkan depa mungkin akan dpt. KANSER dlm. JANGKA PANJANG atau pelbagai PENYAKIT satu hari nanti, atau MEROSAKkan OTAK2 depa - disyaki oleh EJEN2 DAPeliwat HOMO jijik Zionis ISrael ni, dgn. SENGAJA membuang SISA TOKSIK kimia di Sungai Kim Kim di PULAU GUDANG, Johor ni, yg. berhadapan dgn. SELAT TEBRAU, yg. amat STRATEGIK, yg. diIDAMkan oleh Singapura dan TUAN CIA/NATO/MOSSAD-ISrael dia!!!! Tgk. PETA tu, mmg. KAMPUNG2 dan SEK2 bangsa ISLAM/MELAYU kita yg. diSASARkan!!! POLIS bah. TERORISMA mesti MENYIASAT habis2an!!!

  Lihat di –

  3. http://khairulryezal.blogspot.com/2019/03/pasir-gudang-darurat-majlis-menteri.html ; dan di

  4. https://denaihati.com/gas-beracun-di-pasir-gudang-penduduk-jadi-mangsa-kritikal

  (Tok Terkedu)

  ReplyDelete
 2. tok kedu… Bahasa kau menunjukkan kau tk beradap dn beragama bangsat.(firsttime guna Bahasa ni sesuai utk tok kedu)

  aku pasti kau tkde kelulusan apa2 tp ada ijazah dlm maki hamun.

  ko bertnading pru pun tidak. kalua calon tkpe juga, ada usaha utk jd pemimpin.

  eloklah kau tidor sebelum aku kerjakan kau. faham?


  kau tu musuh rakyat Malaysia tkkira parti. najib pun tentu akan marah kau punya bahasa.

  aku doakan rambut kau gugur dan botak licin. padan muka. aamiin

  ReplyDelete
 3. hebat sungguh bahasa penyokong mantan ni..acuan dan bentuknya tk disangkal lagi.kesian

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan