Thursday, 14 March 2019

Pray For Pasir Gudang - Makin Banyak Sekolah Ditutup

Pray For Pasir Gudang - Makin Banyak Sekolah Ditutup. Kesemua 111 sekolah di daerah Pasir Gudang, Johor, diarah tutup serta merta hari ini sehingga ke satu tarikh akan diumumkan kelak, kata Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik.

Maszlee dalam satu kenyataan malam ini, berkata keputusan itu dibuat berdasarkan kepada situasi semasa dan makluman daripada Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri.

Pray For Pasir Gudang - Makin Banyak Sekolah Ditutup. “Sehubungan itu, semua murid, guru, kakitangan dan pekerja di sekolah-sekolah berkenaan tidak perlu hadir ke sekolah masing-masing sehingga situasi kembali pulih.

“Pihak Kementerian Pendidikan memohon agar semua pihak mengambil langkah berjaga-jaga dan sentiasa peka dengan arahan pihak berkuasa dari semasa ke semasa,” katanya.

Pray For Pasir Gudang - Makin Banyak Sekolah Ditutup


Sejumlah 506 orang dirawat dengan sembilan daripadanya di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Ismail (HSI) ekoran pencemaran toksik akibat pembuangan bahan kimia di Sungai Kim Kim di Pasir Gudang, Khamis lalu.

Pray For Pasir Gudang - Makin Banyak Sekolah Ditutup. Kes pencemaran toksik yang masuk hari ketujuh hari ini, menyaksikan jumlah kes baharu meningkat apabila pelajar dan murid beberapa lagi sekolah di sekitar kawasan itu mendapatkan rawatan di Dewan Komuniti Taman Pasir Putih kerana mengalami sesak nafas, loya dan muntah. - bernama
Iklan


Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan