Saturday, 16 March 2019

Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru


Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulai, Masai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Pekan Nanas, Pontian & Sekitarnya.

Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru. Assalamualaikum semua.. Hari ini, Admin ingin berkongsi dengan semua mengenai industri penternakan kelulut. Industri penternakan kelulut ini sudah menjadi begitu popular dimasa kini. 

Industri penternakan kelulut ini menarik minat ramai orang untuk memiliki dan memelihara kelulut kerana khasiat madunya yang sangat baik kepada kesihatan tubuh badan kita. Ada kajian yang menunjukkan bahawa madu kelulut didapati 10 kali lebih berkhasiat berbanding madu lebah hutan mahupun madu lebah tualang.

Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru


Disekitar Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulai, Masai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Pekan Nanas, Pontian dan sekitarnya ini sukar untuk mencari pengedar mahupun pembekal sarang kelulut ini.
Pak Cik Ishar dari Jalan Lurah, Kempas ini berkata..

“Susah betul nak cari pembekal kelulut di sekitar Johor Bahru ini, banyak yang ada jauh-jauh tempatnya, ada di Segamat, ada di Batu Pahat, ada di Kluang, ada di Muar, tetapi di sekitar Johor Bahru, Skudai ini tak ada. Nasib saya jumpa video awak di Youtube tadi, pembekal sarang kelulut Johor Bahru”

Begitulah keluhan Pak Cik Ishar dalam usaha beliau mencari pembekal sarang kelulut Johor Bahru kepada Admin petang tadi.


Untuk makluman, Pak Cik Ishar telah datang dan ambil satu sarang kelulut untuk beliau pelihara dikawasan rumah beliau di Kempas. Alhamdulillah, rumah beliau adalah rumah kampung. Tentu sekali menjadi kesukaan kelulut untuk bergerak aktif untuk mendapatkan nektar madu di sekeliling kawasan rumah beliau.

Pembekal Sarang Kelulut Johor BahruTerdapat banyak pokok-pokok bunga yang ditanam dan juga pokok-pokok buah-buahan disekeliling kawasan rumah beliau yang menjadi tumpuan kelulut mendapatkan nektar madu. Beliau memilih satu sarang yang aktif untuk dibawa pulang dan dipelihara dikawasan rumah beliau.

Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru


Beliau berkata ini adalah sebagai usaha permulaan beliau untuk terus aktif membela kelulut dengan akan memperbanyakkan lagi sarang-sarang kelulut dimasa akan datang. Beliau mempunyai minat yang sangat mendalam dalam penternakan kelulut ini dan banyak mendapatkan info-info mengenai kelulut melalui blog-blog dan bacaan dari internet.

Jika tuan/puan minat mendapatkan sarang kelulut dari pembekal sarang kelulut Johor Bahru. Klik link dibawah ini untuk terus wasap Admin ye.

Saya Paksu Cuckoo, 012-7092198 sedia membantu anda


KLIK SINI UNTUK TERUS WASAP SAYA


Untuk keterangan sila layari Pembekal Sarang Kelulut Johor Bahru..

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan