Wednesday, 27 March 2019

Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada Tubuh


Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada Tubuh. Bagaimana Bio Mineral Drop Menyumbang Bagi Mencukupkan Keperluan Tubuh Kita? 
Makanan yang mengandungi magnesium adalah sangat diperlukan untuk kesihatan sel-sel badan dan ianya juga penting agar 300 fungsi biokimia di dalam badan dapat berfungsi dengan sempurna. 

Malangnya ramai daripada ahli masyarakat (80% daripada penduduk Amerika) berkemungkinan menghidapi masalah kekurangan magnesium dan majoriti darinya langsung tidak mengetahui mengenainya.

Satu kajian oleh BMC Bioinformatics mendapati bahawa badan kita memiliki 3,751 lokasi bagi mengikat magnesium (magnesium binding sites). 


Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada TubuhIni menunjukkan peranan dan keperluan magnesium bagi perjalanan badan yang sihat adalah jauh melebihi dari apa yang dijangkakan sebelum ini. 

Oleh kerana badan menggunakan magnesium untuk pelbagai fungsi, seseorang itu berkemungkinan tinggi untuk mengahdapai masalah kekurangan magnesium khasnya apabila makanan yang dimakannya tidak mengandungi kandungan magnesium yang mencukupi.

Fungsi-fungsi utama badan yang memerlukan magnesium:
Pembinaan protein
Fungsi saraf
Kawalan gula di dalam darah
Pelepasan “neurotransmitter” saraf
Kawalan tekanan darah
Metabolisma tenaga
Menghasilkan anti-oksidan glutathione
Antara masalah kesihatan yang biasa dikaitkan dengan kekurangan magnesium adalah seperti berikut:
Ketidakseimbangan hormon
Serangan sakit jantung
Diabetes Type 2
Osteoporosis
Sembelit
Sakit kepala dan migraine
Keletihan berpanjangan
Bagaimanakah untuk meningkatkan pengambilan magnesium


Cara yang paling utama ialah dengan mengambil makanan yang mengandungi magnesium. Makanan yang mengandungi paling banyak magnesium ialah sayur-sayuran berdaun hijau, yang mana padat dengan klorofil. 

Bagi tumbuh-tumbuhan, klorofil adalah seperti darah kepada manusia dan berupaya untuk menyerap cahaya matahari dan menukarkannya kepada tenaga. 

Perbezaan di antara darah manusia dan klorofil pada tumbuh-tumbuhan ialah sel darah manusia mengadungi zat besi (iron) manakala tumbuhan-tumbuhan mengandungi magnesium di tengah-tengah selnya.


Pilihan utama ialah makanan daripada tumbuhan yang ditanam secara organik dikawasan tanah yang masih mengekalkan keasliannya. Tanah daripada kawasan industri tanaman biasanya mengandungi magnesium yang kurang. 

Biasanya pengusaha-pengusaha di sini hanya meletakkan kembali nitrogen, phosphorus dan potasium kepada tanah itu sebelum ditanam kembali dan mereka melupakan magnesium

Memperkenalkan Pati Mineral Beralkali sebagai supplemen mineral kepada tubuh badan manusia.

Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada Tubuh
Pati Mineral Beralkali – Bio Mineral Drop sangat banyak kelebihan dan manfaatnya.. ANDA nak cuba?

Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada TubuhManfaat mineral magnesium ini sangat baik kepada tubuh kita dalam membantu mengurangkan letih otot, melegakan kejang otot, mempercepatkan penyembuhan, meningkatkan prestasi dan mengatasi masalah sakit-sakit sendi.

Masalah-masalah berikut oleh ramai orang yang melakukan banyak kerja-kerja fizikal yang berat termasuklah mereka yang aktif bersukan.

Kelebihan Bio Mineral ini dapat mencukupi keperluan mineral magnesium dalam lain-lain trace mineral kepada tubuh badan kita adalah dengan menggunakan 40 titis Bio Mineral dengan larutan air untuk diminum akan menyumbang sebanyak 326mg magnesium semulajadi kepada tubuh kita. Selain magnesium, ianya juga akan mencukupi keperluan mineral-mineral lain kepada tubuh kita.No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan