Friday, 8 February 2019

PAS Sedia Bekerjasama Dengan MCA

PAS Sedia Bekerjasama Dengan MCA. PAS bersedia menjalin kerjasama dengan mana-mana parti, termasuk MCA, dalam menangani isu kepentingan rakyat dan negara, kata naib presiden parti itu, Idris Ahmad

Beliau yang dipetik oleh portal Utusan Online berkata, MCA bukanlah masalah kepada PAS atau sebaliknya, sekiranya kedua-dua parti bersetuju untuk bekerjasama selepas ini.

PAS Sedia Bekerjasama Dengan MCA. Bagaimanapun katanya, parti itu akan terus mempertahankan pendirian dan teras perjuangannya untuk menjaga agama dan bangsa seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

“Tiada masalah jika mereka sedia bekerjasama dengan kita (PAS) untuk menyelesaikan isu sejagat. Dalam konteks sebegini, PAS ‘tak’ jadi MCA dan MCA ‘tak’ jadi PAS,” katanya, menurut laporan itu.

Bagaimanapun kata Idris, apabila PAS mempertahankan agama dan bangsa berdasarkan perlembagaan negara, MCA tidak boleh mendakwa bahawa PAS bersifat perkauman kerana ia adalah teras politik negara.


PAS Sedia Bekerjasama Dengan MCA


Idris memberi respons terhadap kenyataan Naib Presiden MCA, Datuk Seri Ti Lian Ker, sebelum itu yang berkata, parti itu bersedia bekerjasama dengan PAS dalam isu membabitkan kepentingan negara.

Idris berkata, PAS percaya pendirian parti itu dalam mempertahankan agama dan bangsa bukanlah sesuatu yang bersifat perkauman.

“Kita hidup dalam masyarakat majmuk. Jika kita amalkan perkauman, sudah tentu bangsa lain yang hidup di Kelantan dan Terengganu ditindas,” katanya.

PAS Sedia Bekerjasama Dengan MCA. “Apa yang salah ialah jika orang Melayu menindas bangsa lain. Adakah jika kita bercakap pasal Islam dan Melayu itu perkauman?”. - free malaysia todayIklan


Image
Image
Image
Image
Image3 comments:

 1. Apa2 yg mamat2 parti ehem-ehem fikir, ucap, buat dan bertindak semuanya betul belaka.
  Sbb apa? Mereka rapat dgn pencipta dan semestinya mendapat ilham terbaik yg diturunkan ke dalam kepala hotak mereka.
  Amacam, tk betul ke?

  ReplyDelete
 2. Bukankah MCA ni yang saman PAS dan hina HUDUD PAS sebelum ini? Boleh pula bekerjasama dengan parti yang sememang sah parti perkauman dan tentang HUDUD.

  ReplyDelete
 3. Yg jelas dlm mca semuanya cina. Dlm dap ada cina india dan melayu. Pas pilih kerjasama dgn mca. Apa cerita ni?

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan