Wednesday, 26 December 2018

Punca Sebenar Pergaduhan Di R&R Gambang Tersebar

Punca Sebenar Pergaduhan Di R&R Gambang Tersebar. Polis mengesahkan rasa tidak puas hati sebagai punca pergaduhan antara kakitangan gerai di Kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Gambang di Kuantan, dengan pemandu bas ekspres yang videonya tular di laman sosial.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohamad Noor Yusof Ali berkata laporan polis oleh kakitangan gerai mendakwa berlaku sedikit perselisihan faham antara mereka dengan pemandu bas, namun tidak menyebut ada memukul pemandu bas itu.

"Polis juga menegaskan kejadian itu bukan melibatkan pergaduhan antara kaum seperti yang didakwa sesetengah pihak, sebaliknya disebabkan rasa tidak puas hati pihak terlibat," katanya semasa dihubungi semalam.

Mohamad Noor menambah setakat ini, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan iaitu merusuh yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Punca Sebenar Pergaduhan Di R&R Gambang Tersebar


Beliau menambah polis juga telah mengenal pasti lima individu terlibat dalam kejadian itu, dan tangkapan berkemungkinan dilakukan dalam masa terdekat. 

Pemandu bas itu juga telah membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut di Kuala Terengganu, Terengganu, katanya.

Video berdurasi seminit 48 saat itu yang tular semalam, menunjukkan pergaduhan antara kakitangan R&R dengan seorang pemandu bas ekspres yang dikatakan berlaku pada pukul 1.30 pagi kelmarin.

Punca Sebenar Pergaduhan Di R&R Gambang Tersebar


Pemegang konsesi Lebuh Raya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1) Anih Berhad dalam kenyataan media semalam, mengesahkan sedang menjalankan siasatan dan tidak akan teragak-agak mengambil tindakan ke atas kakitangan terlibat, jika disabitkan bersalah. - bernama

Iklan

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan