Tuesday, 13 November 2018

Rupanya Pimpinan PAS Ini Belum Tengok Filem Polis Evo 2

Rupanya Pimpinan PAS Ini Belum Tengok Filem Polis Evo 2. Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan menyemak status filem Polis Evo 2 yang didakwa memberikan imej buruk kepada Islam sebelum membuat sebarang keputusan.

Menterinya, Muhyiddin Yassin berkata semakan itu perlu dibuat kerana setakat ini beliau tidak menerima maklumat mengenai filem terbabit.

Rupanya Pimpinan PAS Ini Belum Tengok Filem Polis Evo 2.“Saya kena semak, saya tak tahu kedudukan sebenarnya,” kata beliau pada sidang media di Putrajaya, hari ini.

Perdahulu seorang pemimpin PAS menyarankan orang ramai memboikot Polis Evo 2 atas alasan ia memberikan gambaran buruk kepada Islam.

Anggota Jawatankuasa Pusat PAS Riduan Mohd Nor juga melabel filem arahan Joeh Soh dan Andre Chiew itu sebagai karya "sampah" dan dihasilkan oleh pengarah "suam-suam kuku".

Rupanya Pimpinan PAS Ini Belum Tengok Filem Polis Evo 2


Bagaimanapun seperti kebanyakan orang lain Riduan mengaku belum menonton filem tersebut. Polis Evo 2 hanya akan mula ditayangkan di pawagam pada 22 Nov ini. - malaysiakini


Iklan

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


1 comment:

  1. Seperti biasa...kita komen dulu...baru tonton. Dalam keterbukaan Malaysia baru...sebenarnya penjenayah itu bojeh jadi sesiapa sahaja. Jenayah boleh berlaku jika ada ruang...kuasa dan peluang. Tidak tertakluk kepada rakyat marhain sahaja. Hatta seorang perdana menteri...menteri...imam ...pope dan sesiapa sahaja termasuk IGP sendiri... sekiranya tak dapat mengawal nafsu-nafsi nescaya terjerumus ke lembah kehinaan. Tak perlu buat pura2 baik padahal lakonan belaka. Filem bukanlah satu nilai untuk mewakili kelompok masyarakat. Awal2 lagi sudah dinyatakan semua ini adalah fiktif dan lakonan semata2... kenapa nak ambil pot sangat... berfikirlah sikit. Jangan mudah melatah....

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan