Monday, 12 November 2018

Arang Tidak Memutihkan Gigi.. Ini Buktinya?


Arang Tidak Memutihkan Gigi.. Ini Buktinya? Pakar Bedah England Dr Amalina Che Bakri yang aktif di laman sosial kali ini tampil memberi pandangan beliau mengenai penggunaan ubat gigi arang yang menjadi perbualan ramai.

Beliau tampil berkongsi maklumat selepas disoal seorang netizen mengenai kebaikan menggunakan ubat gigi arang selain posting Amalina sendiri pada Julai lalu yang turut menekankan kesan sampingannya.

Dalam muatnaik terbaru, beliau menekankan, “Arang tidak memutihkan gigi.”

Arang Tidak Memutihkan Gigi.. Ini Buktinya? 


Malah katanya lagi, tiada sebarang produk yang boleh memutihkan gigi sebaliknya hanya boleh membersihkan gigi.

“Penggunaan dalam jangka masa panjang juga akan membuatkan lapisan gigi anda nipis, ia boleh melemahkan enamel,” ujarnya lagi.

Tweet tersebut mendapat reaksi netizen yang pelbagai, ada yang menyokong manakala segelintir terus mengutuskan pelbagai jenis persoalan lain mengenai prosedur pemutihan gigi dan penjagaan kesihatan gigi.

Arang Tidak Memutihkan Gigi.. Ini Buktinya? 


Sebelum ini, sebuah klinik gigi @kaldentalclinic dalam posting instastories pada Julai lalu juga pernah berkata, penggunaan arang yang berbentuk serbuk hitam pada gigi, selepas dikumur memberi efek gigi putih hanya sekadar mainan psikologi sahaja. - free malaysia today
Iklan

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan