Sunday, 7 October 2018

Rafizi Ramli Buat Kejutan

Rafizi Ramli Buat Kejutan. Calon Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli mendapat tempat di hati anggota parti itu apabila mendahului pemilihan di Kelantan dan di Terengganu, hari ini.

Bekas anggota parlimen Pandan itu mendapat 5,211 undi berbanding calon penyandang jawatan itu Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang meraih 4,922 undi.

Rafizi Ramli Buat Kejutan. Keputusan itu menyaksikan Rafizi mendahului dengan majoriti kelebihan 289 undi, demikian keputusan daripada Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) PKR setakat ini.

Pemilihan PKR Kelantan itu melibatkan 14 cabang yang berlangsung dalam suasana aman tanpa sebarang insiden tidak diingini.

Sementara itu, Rafizi juga mendahului Azmin di Terengganu apabila masing-masing meraih 1,506 dan 1,269 undi.

Selepas tiga minggu pengundian, keseluruhannya setakat ini Azmin mendapat 14,020 undi, mendahului Rafizi sebanyak 177 undi.

Rafizi Ramli Buat Kejutan


Bagi saingan naib presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan Zuraida Kamaruddin kedua-duanya kekal ditangga pertama dan kedua.

Sementara itu, Shamsul Iskandar Md Akin naik satu anak tangga di tangga ketiga, diikuti seterusnya oleh Tian Chua.

Pengundian ini akan memilih empat naib presiden PKR.

Rafizi Ramli Buat Kejutan. Pemilihan di Pahang akan berlangsung esok disusuli Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan. - malaysiakiniIklan

Image

Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan