Monday, 1 October 2018

PAS Harap Sokongan Pengundi Umno Di PRK Port Dickson

PAS Harap Sokongan Pengundi Umno Di PRK Port Dickson. PAS mengalu-alukan sokongan anggota dan pengundi Umno kepada calon parti itu yang bertanding dalam pilihan paya kecil (PRK) Parlimen Port Dickson di sini.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata meskipun Umno-PAS tidak mempunyai sebarang ikatan, namun beliau percaya anggota dan pengundi Umno akan menyebelahi parti itu.

PAS Harap Sokongan Pengundi Umno Di PRK Port Dickson. “Dalam negara demokrasi, PAS menerima siapa sahaja yang menyokong kita,” katanya pada sidang media selepas Ceramah Perdana PAS di Bagan Pinang, di sini, malam tadi yang turut dihadiri calon PAS, Lt Kol (B) Mohd Nazari Mokhtar.

Umno pada 24 Sept lepas bertindak memboikot PRK Port Dickson dengan tidak meletakkan calon mereka selain tidak akan menyokong atau membantu mana-mana calon Bebas yang bertanding pada pilihan raya berkenaan.

PAS Harap Sokongan Pengundi Umno Di PRK Port Dickson


PRK itu menyaksikan pertandingan 7 penjuru di antara calon Pakatan Harapan (PH) Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd Nazari dan 5 calon Bebas iaitu bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Tan Sri Mohd Isa Abd Samad, bekas pembantu peribadi Anwar, Mohd Saiful Bukhari Azlan, Lau Seck Yan, personaliti media sosial Stevie Chan Keng Leong dan Kan Chee Yuen.

PAS Harap Sokongan Pengundi Umno Di PRK Port Dickson. Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 13 Okt ini sebagai hari mengundi manakala 9 Okt untuk pengundian awal. - free malaysia today
Iklan

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

  1. Some truly tremendous work on behalf of the owner of this web site, aƄsolutely gгeat
    subject material.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan