Saturday, 29 September 2018

Tips Menguruskan Homestay


Tips Menguruskan Homestay. Assalammualaikum salam hormat buat rakan-rakan pengusaha homestay dan BAKAL pengusaha homestay! Adakah anda merancang untuk menjadikan rumah anda yang kosong sebagai sebuah homestay? 

Tips Menguruskan Homestay. Atau.. Adakah anda sudah mempunyai homestay, tetapi, tempahan yang diterima .. lebih banyak daripada cengkerik yang berbunyi “krik ! krik!”.. berbanding orang yang sebenar?

Atau… Anda sudah ada homestay dan sudah ada yang menempah dan tinggal di homestay anda, TETAPI, banyak pula masalah yang dihadapi seperti barang selalu rosak dan hilang? Runner nak bagi kunci selalu hilang? Tension melayan karenah pelanggan? 

Jangan risau! Izinkan saya berkongi pengalaman saya dengan anda di dalam hal-hal berkaitan menguruskan homestay! 

Tips Menguruskan Homestay


Insyallah, ianya bermanfaat dan akan dapat membantu anda menguruskan homestay anda dengan lebih berkesan dan lancar!


Siapa Saya? Faridil AltrasBaiklah! Sebelum saya bercerita panjang lebar lagi, izinkan saya memperkenalkan diri terlebih dahulu! 

Nama saya Faridil Atras , saya adalah pemilik kepada rangkaian homestay Fardain Place yang mana, telah saya mulakan sejak tahun 2014. 

Tips Menguruskan Homestay


Alhamdulillah, dalam masa 4 tahun saya menjalankan dan menguruskan bisnes homestay ini, saya telah berjaya mengembangkan rangkaian homestay saya ini dari 1 buah sewaktu bermula, kepada 8 buah homestay di seluruh Malaysia. 

Pelanggan-pelanggan yang menetap di homestay saya juga bukanlah sekadar rakyat Malaysia, tetapi ada yang datang dari Perancis, Korea, Mesir, Jepun, China, US dan banyak lagi dari serata dunia.

Tips Menguruskan Homestay. Izinkan saya share beberapa keping gambar homestay saya dan juga gambar saya bersama pelanggan-pelanggan yang pernah bermalam di homestay saya. 


Untuk keterangan lanjut sila layari Panduan Memulakan Bisnes Homestay
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan