Sunday, 9 September 2018

Hati-Hati.. Pencacai Najib Dan BN Masih Dalam Agensi Kerajaan

Hati-Hati.. Pencacai Najib Dan BN Masih Dalam Agensi Kerajaan. Amanah Perak meminta ketua setiausaha negara dan setiausaha kerajaan negeri memandang serius teguran Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap sesetengah pegawai kerajaan yang melambatkan tugasan diberi kerana masih setia dengan pemimpin kerajaan terdahulu.

Naib Pengerusinya, Dr Muhaimin Sulam berkata, gejala ini berlaku di sesetengah peringkat di negeri-negeri dan perlu dikawal.

Hati-Hati.. Pencacai Najib Dan BN Masih Dalam Agensi Kerajaan. Katanya, jika perkara ini dibiarkan, beberapa keputusan dan pendekatan kerajaan akan dilihat lemah dan lembab.

"Ini akan meresahkan harapan rakyat yang mahu perubahan berlaku. Kebebasan dalam negara demokratik hendaklah disertakan dengan rasa kebertanggungjawaban seperti yang digariskan dalam Rukun Negara.

"Sehubungan itu, Amanah Perak meminta ketua setiausaha negara dan setiausaha kerajaan negeri mengambil perhatian dan tindakan serius kepada mana-mana pegawai kerajaan yang terbukti melakukan pengkhianatan dari dalam jentera kerajaan," katanya kepada Sinar Harian.


Hati-Hati.. Pencacai Najib Dan BN Masih Dalam Agensi Kerajaan


Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Mahathir yang mendakwa terdapat segelintir pegawai kerajaan yang masih setia bersama bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Muhaimin berkata, tindakan mereka boleh disifatkan bagai gunting dalam lipatan dan musuh dalam selimut.

Menurutnya, kerjasama erat antara ahli politik, kakitangan kerajaan dan rakyat sangat penting dalam memacu pembangunan dan kelestarian sebuah negara.

Hati-Hati.. Pencacai Najib Dan BN Masih Dalam Agensi Kerajaan. Beliau berkata, memenuhi harapan rakyat adalah sebahagian tanggungjawab nasional semua pihak. - sinar
Iklan
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan