Wednesday, 19 September 2018

Anifah Aman Umum Keluar Umno

Anifah Aman Umum Keluar Umno. Bekas menteri luar Datuk Seri Anifah Aman pula keluar Umno, kurang 24 jam selepas peletakan jawatan Ahli Majlis Tertinggi Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Menurut sumber yang rapat, Anifah menyerahkan surat peletakan jawatannya kepada Setiausaha Agung Umno, Tan Sri Annuar Musa.

Tidak jelas lagi mengapa Anifah yang juga ahli parlimen Kimanis, meletak jawatan dari Umno atau beliau menyertai parti lain.

Anifah Aman Umum Keluar Umno. Awal tahun ini, Anifah bersama Ahli Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin tidak berganjak dari Dewan Rakyat sedangkan ahli parlimen pembangkang yang lain keluar dari dewan selepas Datuk Mohamad Ariff Md Yusof mengangkat sumpah sebagai speaker Dewan Rakyat ke-14.

Usaha FMT untuk menghubungi Anifah tidak berjaya. Semalam, Mustapa, yang bersama Umno selama 40 tahun, keluar dari parti itu mengatakan hala tuju parti itu tidak selari dengan prinsipnya.

Anifah Aman Umum Keluar Umno


Umno memenangi 54 kerusi Parlimen pada pilihan raya umum ke-14.

Anifah Aman Umum Keluar Umno. Sejak itu, 5 ahli parlimen keluar dari parti tersebut: Anifah, Ahli Parlimen Jeli Mustapa, Ahli Parlimen Masjid Tanah Mas Ermieyati Samsudin, Ahli Parlimen Bukit Gantang Datuk Syed Abu Hussin Hafiz Syed Abdul Fasal dan Ahli Parlimen Bagan Serai Datuk Noor Azmi Ghazali. - free malaysia today

Iklan

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan