Tuesday, 14 August 2018

Amaran Buat Penjawat Awam

Amaran Buat Penjawat Awam. Peguam Negara Tommy Thomas memberi amaran penjawat awam yang melakukan sabotaj atau membocorkan maklumat akan didakwa jika ada cukup bukti untuk berbuat demikian.

Mengakui kewujudan masalah itu, Thomas membangkitkan bagaimana Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sendiri pernah memberitahu media tentang kerisauannya akan penjawat awam yang membocorkan maklumat terhadap pentadbiran lalu.

Amaran Buat Penjawat Awam.  "Jika anda tanya mana-mana menteri, mereka juga berdepan masalah sama. Ini kerana ada penjawat awam yang begitu lama bawah regim terdahulu (BN).

"Saya pasti akan ada pendakwaan berkenaan perkara ini," katanya ketika sesi soal jawab di taklimat anjuran Badan Peguam Malaysia di Kuala Lumpur hari ini.

Amaran Buat Penjawat Awam


Kemudian ketika ditanya pemberita tentang bila dakwaan akan dibuat, Thomas berkata beliau belum menerima kertas siasatan berhubung kes seumpama itu. - malaysiakini

Iklan
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan