Thursday, 12 July 2018

Kroni Umno Terkulai?

Kroni Umno Terkulai? Empat kontrak membabitkan Penjana Kuasa Bebas (IPP) yang ditandatangani oleh kerajaan BN sebelum ini telah dibatalkan, manakala yang lain sedang diteliti.

Menurut The Star, Menteri Tenaga, Teknologi Hijau, Sains dan Perubahan Iklim Yeo Bee Yin berkata langkah itu bagi menjimatkan kos, selaras dengan janji Pakatan Harapan meningkatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui.

Kroni Umno Terkulai? "Kerajaan sebelumnya telah meluluskan banyak kontrak IPP melalui rundingan terus dan anugerah langsung.

"Kami mengkaji semula kontrak IPP, terutama yang tidak membawa implikasi kos kepada kerajaan," katanya seperti dilapor The Star.

Beliau bercakap demikian ketika sesi perjumpaan dengan pihak terlibat hari ini.

Kroni Umno Terkulai?


Yeo berkata bekalan kuasa negara mempunyai lebihan 30 peratus, yang membolehkan kerajaan membangunkan industri tenaga baru yang boleh diperbaharui, dan bukan terlalu bergantung pada kuasa arang batu.

Kroni Umno Terkulai? Menurut laporan itu, Malaysia mengeluarkan 141.9 bilion kilowatt jam (kWh) elektrik, dan hanya menggunakan 133 bilion kWh. - malaysiakiniIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image1 comment:

  1. It's an remarkable piece of writing in support of all the web users; they will get benefit from it I am sure.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan