Friday, 6 July 2018

Kerajaan PH Balas Dendam Pada Najib?

Kerajaan PH Balas Dendam Pada Najib? Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menafikan dakwaan keluarga Datuk Seri Najib Razak bahawa pembekuan akaun bank mereka adalah tindakan balas dendam.

Katanya, jika keluarga bekas perdana menteri itu percaya apa yang dilakukan terhadap mereka adalah salah, maka mereka boleh membawa perkara itu ke mahkamah.

Kerajaan PH Balas Dendam Pada Najib? "Ini adalah tuduhan, dia boleh tuduh apa, dia salah. Kalau dia kata (pembekuan akaun) ini salah, mereka boleh bawa ke mahkamah.

"Kita nak balas dendam apa? Yang dia buat dulu lebih daripada itu kita tak mengadu.

"Semua kawan-kawan saya dihalau tak beri berkawan dengan saya, pembekuan akaun mereka dilakukan, kita tak mengadu, katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) di Yayasan Kepimpinan Perdana, di Putrajaya, hari ini.

Semalam, anak perempuan Najib, Nooryana Najwa mendakwa bahawa akaun bank peribadinya, bersama anaknya yang berusia 10 bulan, dibekukan selepas beliau menyediakan wang bagi jaminan bapanya.

Beliau turut mempersoalkan sama ada kerajaan Pakatan Harapan begitu berdendam dan berusaha untuk "menghapuskan" seluruh keluarganya.


Kerajaan PH Balas Dendam Pada Najib? 


Akaun bank peribadi seorang lagi anak Najib, Norashman juga dilaporkan dibekukan.

Keluhan sama disuarakan anak lelaki Najib, Datuk Mohd Nizar berhubung akaun banknya turut dibekukan.

Bagaimanapun, semalam Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Seri Azam Baki menafikan dakwaan akaun bank milik cucu bekas perdana menteri itu turut dibekukan ekoran siasatan terhadap 1MDB.

Najib ditangkap pada malam Selasa lalu oleh SPRM dan dihadapkan ke mahkamah pada pagi Rabu dan dikenakan tiga tuduhan jenayah pecah amanah (CBT) dan satu pertuduhanan menyalahgunakan kuasa.

Bekas perdana menteri itu memohon untuk dibicarakan terhadap semua empat tuduhan yang berkaitan dengan isu SRC International.

Kerajaan PH Balas Dendam Pada Najib?  Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur menetapkan ikat jamin sebanyak RM1 juta dan Najib dibenarkan pulang selepas anggota keluarganya berjaya membayar separuh daripada jumlah itu. - malaysiakini



Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image



2 comments:

  1. Rakyat dah balas dendam terhadap najib dan rosmah pd 9 mei. Itu betul2 balas dendam. Skrg najib sdg berdepan dgn tuduhan jenayah dan sakahlaku. Jgn buat2 tak faham atau keluarga najib ni mmg bengong semuanya

    ReplyDelete
  2. Wow! Thank you! I always needed to write on my blog something
    like that. Can I implement a fragment of your post to my blog?

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan