Wednesday, 27 June 2018

Kapsul Buah Tunjuk Langit

Kapsul Buah Tunjuk Langit. Sebelum zaman perubatan moden, pengambilan buah tunjuk langit sudah lama diamalkan untuk merawat dan mencegah beberapa jenis masalah kesihatan dari yang ringan hinggalah ke penyakit kronik dengan cara mengunyah buah tunjuk langit begitu sahaja. 

Walaupun rasa buah ini agak pahit nenek moyang kita menjadikannya sebagai cara perubatan mereka untuk merawat penyakit biasa hinggalah ke penyakit kronik.

Begitu juga dengan Kapsul Tunjuk Langit Plus yang merupakan dari biji tunjuk langit. Menurut kajian dari sepasukan pakar biokimia dari negara Amerika pada tahun 1996, terdapat kandungan Flavonoids, Saponins dan Bitter Alkaloid yang tinggi dalam satu biji buah tunjuk langit.


Kapsul Buah Tunjuk Langit


Flavonoids

– Sejenis antioksidan yang berupaya menguatkan struktur tulang, salah satu unsur dalam pencegah virus HIV/AIDS dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Saponins

– Unsur yang mampu mencegah pengembangan sel-sel kanser usus besar, menguatkan imunisasi, merawat diabetes dan sejenis antioksidan.Bitter Alkaloid

– Rasa pahit dalam buah tunjuk langit adalah disebabkan mempunyai kandungan Bitter Alkaloid yang tinggi. ia merupakan salah satu unsur perubatan semulajadi yang membina sel darah putih. Sel darah putih merupakan sel yang menguatkan imunisasi tubuh badan manusia. 

Kapsul Buah Tunjuk Langit


Buah ini banyak terdapat di Asia kerana memerlukan keadaan yang panas dan lembab untuk tumbuh. Buah ini dikenali sebagai Swietenia macrophylla dalam bahasa saintifik dan mempunyai banyak nama lain seperti Buah Mahogany, Raja Mahogany dan Sky Fruit. Sifatnya yang hanya berbuah sekali dalam masa setahun membuatkan buah ini agak sukar untuk diperolehi.Anda disarankan mengambil kapsul ini sekiranya anda: Mempunyai masalah penyakit kencing manis Ingin mengekalkan kecerdasan kardio Mempunyai masalah sakit sendi (gout)Mempunyai masalah haid bagi perempuan Ingin mengurangkan kolesterol.


Amalan mengambil kapsul ini sebagai salah satu diet harian kita dapat membantu mencegah pelbagai jenis penyakit dan juga melengkapkan keperluan zat harian kita. Ini kerana terdapat banyak kandungan zat yang tubuh kita perlukan daripada pelbagai jenis makanan, namun hampir kesemua zat tersebut terdapat dalam buah tunjuk langit ini. 

Kapsul Buah Tunjuk Langit


Antaranya ialah karbohidrat, protein, pelbagai jenis vitamin, serat, garam semulajadi, magnesium dan kalsium.

Kapsul ini dipakejkan dalam bekas botol.Setiap satu botol mempunyai 60 biji kapsul. Untuk mendapatkan kesan yang ketara, disarankan agar meminum air yang secukupnya agar kapsul dapat larut di dalam tubuh dengan lancar.

Produk ini sesuai dimakan untuk pelbagai golongan umur, lelaki dan perempuan.


Untuk keterangan lanjut sila layari http://asyherbs.com/ dan  https://www.facebook.com/AsyHerbsHQ/


Pesanan boleh dibuat melalui
Call@ Sms : 0103407867


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan