Tuesday, 24 April 2018

Shamsul Debat Calon BN Di DUN Sikamat

Shamsul Debat Calon BN Di DUN Sikamat. Personaliti program motivasi dan keagamaan, Syamsul Amri Ismail atau Syamsul Debat adalah antara muka baharu yang ditampilkan Barisan Nasional (BN) Negeri Sembilan bagi menghadapi pilihan raya umum ke-14 (PRU14), 9 Mei ini.

Syamsul, yang juga ketua penerangan Pemuda Umno Bahagian Seremban, menganggap pemilihan beliau sebagai calon kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sikamat adalah satu amanah dan tanggungjawab berat yang perlu digalas dengan sebaiknya.

Shamsul Debat Calon BN Di DUN Sikamat. Pemilihan Syamsul Amri, 41, sekali gus bakal menyaksikan pertembungan 3 penjuru di DUN Sikamat melibatkan calon PKR, yang juga pengerusi Pakatan Harapan Negeri Sembilan, Aminuddin Harun dan Rahim Yusof daripada PAS.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pemuda MIC, R Thinalan menyifatkan pemilihan beliau sebagai calon bagi kerusi DUN Sri Tanjung sebagai meneruskan legasi mendiang bapanya, Datuk T Rajagopalu, yang meninggal dunia pada 25 Ogos 2014.

Anak sulung daripada 3 beradik itu berkata, mendiang bapanya yang juga bekas setiausaha agung MIC adalah wakil rakyat di kawasan itu selama sepenggal pada 2004.

“Pada tahun 2008, kerusi berkenaan dimenangi pembangkang dan hasrat saya kali ini untuk merampas kembali kerusi tersebut serta kembalikan kegemilangan kawasan DUN itu,” katanya kepada Bernama.

Shamsul Debat Calon BN Di DUN Sikamat


Ketua Penerangan MCA Negeri Sembilan, Ho Choi Sin pula menganggap pemilihan beliau sebagai calon DUN Mambau adalah sejarah dalam kerjaya politiknya.

Bagi calon Parlimen Seremban yang juga Ketua Pemuda MCA, Datuk Chong Sin Woon, beliau berjanji akan bekerja keras memastikan kemenangan BN sekali gus mahu menyumbang 1 kerusi kepada pembentukan kerajaan pusat.

“Sebagai penerima watikah calon pada hari ini, maka saya memikul tanggungjawab yang besar dan akan berusaha bersama jentera parti di Parlimen Seremban untuk menemui seberapa ramai pengundi semasa berkempen yang saya lakukan selama ini.

Shamsul Debat Calon BN Di DUN Sikamat.  “Saya yakin dan percaya barisan yang diumumkan pada hari ini apabila diberi mandat oleh rakyat kelak, akan menyampaikan perkhidmatan yang terbaik untuk rakyat,” katanya. -free malaysia today
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan