Monday, 9 April 2018

Petanda Besar Bangsa Johor Akan Tumbangkan Umno BN

Petanda Besar Bangsa Johor Akan Tumbangkan Umno BN. Menteri besar sementara Johor Datuk Seri Khaled Nordin mempertahankan kenyataan dibuat Tunku Ismail Sultan Ibrahim dengan menyatakan bahawa Tunku Mahkota Johor itu memberikan pandangan berdasarkan fakta.

Tambahnya, Tunku Ismail yang lebih dikenali sebagai TMJ mempunyai hak untuk menyatakan pendapatnya mengenai perkara yang memberi kesan kepada rakyat.

Petanda Besar Bangsa Johor Akan Tumbangkan Umno BN. "Kita sepatutnya rasional dan sesiapa yang tidak bersetuju dengan pandangan TMJ tidak sepatutnya membalas dengan kasar," katanya yang dipetik The Star.

Khaled berkata demikian selepas melancarkan projek Taman Perindustrian Pengerang Eco RM15 bilion di Johor.

Beliau menambah, kenyataan yang dibuat Tunku Ismail merupakan pendapat peribadi dan orang ramai mempunyai hak untuk menyuarakan pandangan mereka sendiri serta memilih kerajaan yang mereka mahukan.


Petanda Besar Bangsa Johor Akan Tumbangkan Umno BN


Malaysiakini Sabtu lalu melaporkan kenyataan Tunku Ismail melalui akaun Facebook Johor Southern Tigers.

Kenyataan panjang itu menyentuh berkenaan isu politik walaupun tidak memetik sebarang nama secara khusus.


Namun, sehari kemudian - selepas kenyataan itu mengundang pelbagai maklum balas ramai pihak - Tunku Ismail mengeluarkan kenyataan lain dengan menyarankan orang ramai "baca betul-betul dan fahamkan dahulu" kenyataan yang dibuatnya.

Petanda Besar Bangsa Johor Akan Tumbangkan Umno BN. Beliau juga memberitahu bahawa tidak memihak kepada mana-mana parti politik. - malaysiakini


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan