Tuesday, 17 April 2018

PAS Mengakui RUU 355 Adalah Modal Besar PRU14

PAS Mengakui RUU 355 Adalah Modal Besar PRU14. Pas mengakui Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (RUU 355) akan menjadi modal besar parti itu dalam PRU14.

Pengarah Institut Strategi Pas, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata, ini kerana usaha membawa usul pindaan akta tersebut ke Parlimen membuktikan Pas satu-satunya parti yang konsisten memperjuangkan Islam.

“Bagi Pas, kita tak pernah gagal. Kita berjaya bawa RUU itu ke pentas rakyat sehingga semua orang bercakap mengenainya dan menjadi satu dakwah kepada masyarakat Malaysia.

PAS Mengakui RUU 355 Adalah Modal Besar PRU14. “Ini strategi kita untuk kemukakan bahawa Pas konsisten perjuangkan Islam. Pada masa sama, terserlah bahawa Pakatan Harapan (Harapan) memusuhi RUU ini dan agenda Islam,” katanya dalam sesi Facebook Live Sinar Harian, semalam.

Beliau mendakwa, Harapan juga tersilap langkah apabila tidak menyokong RUU tersebut. “Kenapa mereka tidak sokong? Sebab ada sentimen agama, kepercayaan dan politik yang membataskan mereka.

“Bagi Pas kita berjaya dan ini modal besar kita berhadapan rakyat untuk PRU14,” katanya.

PAS Mengakui RUU 355 Adalah Modal Besar PRU14


Mohd Khairuddin berkata, rakyat perlu memberi peluang kepada Pas untuk menjadi kerajaan dan membawa RUU itu.

“Kegagalan untuk membawa RUU itu secara keseluruhan terletak pada tangan BN sebagai parti pemerintah. Pas boleh cadangkan saja.

“Tapi kita nyatakan kepada rakyat bahawa Pas dengan kerusi yang kecil kita tak mampu bersendirian.

PAS Mengakui RUU 355 Adalah Modal Besar PRU14. Maka, pada PRU14 rakyat kena beri peluang kepada Pas khususnya di kerusi Melayu Islam supaya kita boleh bawa RUU itu atas nama kerajaan,” katanya. -sinar harian

Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


2 comments:

  1. Nak sokong macam mana cuma dibentang tanpa dibahas dan tiada pengundian. Sepatut dibentang, dibahas dan pengundian barulah tahu sokong atau tidak. Selepas ditipu oleh Umno maka PH pula disalahkan.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan