Thursday, 26 April 2018

Berita Gempar Dari PKR Perak

Berita Gempar Dari PKR Perak. Lima cabang PKR Perak tidak bersetuju dengan tindakan PPBM menggunakan logo parti itu untuk calon-calonnya yang bertanding dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) pada 9 Mei depan.

Ketua cabang PKR Tapah Adanan Talib berkata penyertaan PPBM dalam Pakatan Harapan (PH) menyebabkan “hak” PKR dirampas apabila pencalonan terpaksa diserahkan kepada parti itu, yang dipengerusikan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Berita Gempar Dari PKR Perak.“Bukan soal logo sahaja tetapi kemasukan PPBM (dalam PH) mengakibatkan banyak kerusi yang sepatutnya ditandingi PKR terpaksa dikorbankan untuk PPBM tanpa persetujuan akar umbi di Perak.

“…ada kawasan yang tiada calon PKR langsung walaupun kami sudah lama bertapak di kawasan itu,” kata pada sidang media, hari ini.

Turut hadir 4 lagi ketua cabang iaitu Mohd Khair Mohd Zainal (Kuala Kangsar), Usaili Alias (Parit), Kaha Othman (Gerik) dan Id Azalan Shah Banyamin (Lenggong).

Adanan mendakwa anggota akar umbi turut membangkitkan sama ada PPBM adalah aset atau liabiliti kepada PH, dan beliau secara peribadi berpendapat parti itu liabiliti buat pakatan pembangkang.

Berita Gempar Dari PKR Perak


Sementara itu, Id Azalan berkata persediaan berkempen di kawasan masing-masing menjadi sukar apabila difahamkan calon dari parti “payung terjun” tiba-tiba dicalonkan dan menggunakan logo PKR.

“Secara jujurnya, kita maklumkan kepada jentera agar bertenang dan terus buat kerja tetapi akar umbi ingin calon yang mereka kenal… bukannya calon yang hanya datang waktu pilihan raya selepas itu hilang.

“Ketua-ketua cabang yang perlu menjawab kepada ahli dan pengundi tentang hal ini. Hati rakyat sudah kita sentuh tetapi yang datang (calon) adalah orang baharu yang tidak dikenali. Sudah pasti rakyat sukar memilihnya,” kata beliau.

Berita Gempar Dari PKR Perak. Beliau mendakwa 5 kerusi Parlimen dan 5 kerusi DUN di Perak yang sepatutnya diberikan kepada PKR akan diserahkan kepada calon PPBM termasuk di Lumut, Tapah, Gerik, Bukit Chandan dan Bota. - free malaysia today


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


2 comments:

  1. Hanya orang yang besar jiwa sahaja dapat menyesuaikan diri dengan perkara seumpama ini. Oleh sebab itu, nasihat saya kepada parti-parti alternatif, "Jadilah manusia yang besar jiwa.Janganlah mengeruhkan keadaan. Jika saudara-saudara berbuat bising begini, BN akan mengambil kesempatan. Takkanlah saudara-saudara tidak memahami perkara ini. Tolonglah faham."

    ReplyDelete
  2. kena paham.. bukan pkr sahaja tetapi amanah jugak jadi mangsa...yg penting jangan bergaduh...

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan