Saturday, 3 March 2018

Rupanya BN Johor Benar-Benar Tergugat?

Bekas menteri Tan Sri Syed Hamid Albar berkata cakap-cakap Barisan Nasional (BN) tergugat di Johor cuma perang psikologi pembangkang.

Veteran Umno itu percaya BN terus memerintah Johor selepas pilihan raya umum ke-14.

“Kedudukan BN tak tergugat di Johor tapi mereka memegahkan sebahagian sebahagian perang psikologi. Johor mengamalkan politik matang, insyaAllah tak akan tergugat,” katanya kepada pemberita di Seminar Kepimpinan Negara Ke Arah Kecemerlangan Masyarakat di Universiti Malaya hari ini.

Perlawanan di Johor menjadi perhatian kerana negeri itu dianggap sebagai kubu kuat Umno, dan kemaraan pembangkang diterajui oleh veteran-vetaran politik Melayu dalam PPBM termasuk bekas timbalan perdana menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Media melaporkan Muhyiddin yakin perubahan akan bermula di Johor kerana “tsunami Melayu” yang akan berlaku apabila pengundi Melayu hilang kepercayaan pada Umno.

Sementara itu, Syed Hamid turut mengulas tentang kempen #UndiRosak yang bergerak melalui media sosial. Bekas menteri itu kesal kempen itu mengajak orang ramai membuang kuasa di tangan mereka.

“Jangan buang kuasa kita. Gunakan penentuan kita sepenuhnya supaya kita akan menjalankan amanah dan tanggungjawab kita sebagai seorang rakyat,” katanya.

Beliau kecewa kempen itu mengajak generasi muda membuang hak mereka dan mengingatkan apa yang ada kini akan diwariskan kepada mereka.

“Ini masa depan orang muda. Gunakan sebaik-baiknya,” katanya.

Kempen #UndiRosak mula timbul pada 7 Januari lalu selepas pembangkang menamakan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai calon Perdana Menteri jika menang pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Fokus utama ialah mengajak golongan muda merosakkan undi pada PRU14 nanti. - free malaysia today
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan