Monday, 12 March 2018

Rupanya Begini Tahap Pemikiran Seorang Perdana Menteri

Rupanya Begini Tahap Pemikiran Seorang Perdana Menteri. Perdana Menteri Najib Razak hari ini enggan menjawab pertanyaan di Parlimen mengenai kesan hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) terhadap ekonomi negara.

Sebaliknya, menteri kewangan itu mengalihkan perhatian kepada krisis air yang baru-baru ini melanda sebahagian besar Lembah Klang.

Mohamed Azmin Ali (PKR-Gombak) meminta Najib menjelaskan sama ada hutang 1MDB menyebabkan peningkatan bayaran faedah Malaysia berjumlah 12.5% ​​berbanding pendapatan negara pada 2016.

Rupanya Begini Tahap Pemikiran Seorang Perdana Menteri. "Masalah kemelut air di Selangor lebih kritikal," jawab Najib yang mula kecoh dengan tindakan beberapa anggota Parlimen Barisan Nasional (BN) cuba mempertahankan beliau.

Ini mendorong Azmin, yang juga menteri besar Selangor, membantah jawapannya dan mempersoalkan mengapa Speaker Dewan Rakyat Pandikar Amin Mulia membenarkan Najib (BN-Pekan) mengelak daripada menjawab soalan itu.

Rupanya Begini Tahap Pemikiran Seorang Perdana Menteri


"Kalau ahli BN yakin dengan perdana menteri, berilah peluang perdana menteri jawab," kata Azmin.

Abdul Azeez Rahim (BN-Baling) kemudian berkata, "Kami tidak yakin dengan Selangor. Mandi hari ini pun tak ada air." – the malaysian insight

Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


1 comment:

  1. perdana menteri perompak wang rakyat!

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan