Thursday, 22 March 2018

Punca Ustaz Ahmad Dusuki Kena Gam Tersebar?

Punca Ustaz Ahmad Dusuki Kena Gam Tersebar? Majlis Agama Islam Selangor (Mais) menggantung tauliah mengajar pendakwah terkemuka, Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani berkuat kuasa serta merta.

Pemakluman itu dibuat menerusi satu surat rasmi yang ditandatangani Setiausaha Jawatankuasa Tauliah Mais, Mohd Shahzihan Ahmad.

Punca Ustaz Ahmad Dusuki Kena Gam Tersebar? Dalam surat yang tular di media sosial hari ini menyebut, penggantungan itu adalah bagi memberi laluan kepada siasatan yang dijalankan oleh pihak Mais berkaitan aduan serta laporan media terhadap Ahmad Dusuki mengikut kesalahan di bawah Peraturan-Peraturan Tauliah (Negeri Selangor) Tahun 2008 Pindaan 2015.

Surat itu juga menyebut, Ahmad Dusuki digantung daripada mengajar agama atau apa-apa perkara berkenaan Islam di dalam negeri Selangor di bawah Seksyen 118 Enakmen Pentadbiran Agama Islam (Negeri Selangor) Tahun 2003 pindaan 2015.


Punca Ustaz Ahmad Dusuki Kena Gam Tersebar?


"Kedudukan Ahmad Dusuki selaku pemegang tauliah akan diputuskan selepas ini oleh Jawatankuasa Tauliah yang akan bersidang dalam tempoh masa terdekat," tulis surat tersebut.

Punca Ustaz Ahmad Dusuki Kena Gam Tersebar? Surat sama juga menyebut, sebarang pelanggaran terhadap penggantungan ini membolehkan Ahmad Dusuki dikenakan tindakan denda sebanyak RM3,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali. - sinar harian 



Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image






2 comments:

 1. hukum perasuah berjuta 6 bukan saja
  terbaru 8 bulan itu pun ditunda
  hukum manusia reka ikut akai saja
  bala bala

  ReplyDelete
 2. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. Sattaking

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan