Tuesday, 27 March 2018

Berita Mengejutkan Dunia Islam

Berita Mengejutkan Dunia Islam. Tentera Udara Arab Saudi pada Ahad dilapor berjaya memintas peluru berpandu yang dilepaskan dari Yemen ke bahagian timur laut Riyadh.

Laporan media tempatan menyebut beberapa bunyi kuat kedengaran di ruang udara ibu negara Arab Saudi itu susulan pelancaran peluru berpandu terbabit dipercayai oleh pejuang pemberontak Houthi.

Berita Mengejutkan Dunia Islam. Agensi berita SABA yang dikendalikan oleh Houthi Yaman melaporkan bahawa pasukan peluru berpandu jenis Burkan H2 itu menyasarkan Lapangan Terbang Antarabangsa King Khalid di Riyadh.

Kumpulan pemberontak Houthi itu juga mendakwa telah menembak peluru berpandu lain di lapangan terbang di bandar-bandar di selatan Abha, Jizan dan Najran.

Serangan itu didakwa dilakukan bersempena ulang tahun ketiga campur tangan bersenjata gabungan yang dipimpin oleh Arab Saudi di Yaman.


Berita Mengejutkan Dunia Islam


Sementara itu tentera gabungan Arab Saudi dalam kenyataan yang dikeluarkan pada Isnin mengesahkan seorang warga negara Mesir di Riyadh terbunuh dalam serangan peluru berpandu terbabit.

Selain itu dua penduduk awam Riyadh turut mengalami kecederaan.

Laporan awal menyebut kematian dan kecederaan berpunca akibat serpihan peluru berpandu yang jatuh.

Berita Mengejutkan Dunia Islam. Riyadh berkata pemberontak Houthi telah melancarkan sekurang-kurangnya tujuh peluru berpandu ke Arab Saudi dari Yaman. - astro awani

Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


1 comment:

  1. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading?
    I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.

    Any feedback would be greatly appreciated.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan