Friday, 16 February 2018

Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya?

Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya?  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata sambutan Tahun Baru Cina tahun ini yang penuh kegembiraan dan bersemangat mencerminkan perkembangan ekonomi negara.

Menggambarkan suasana sambutan tahun ini sebagai meriah, Najib berharap keceriaan itu akan diterjemahkan kepada undi untuk Barisan Nasional pada pilihan raya umum nanti.

Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya?  Beliau berkata ekonomi negara adalah kuat dan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) bertumbuh dengan baik tahun lepas. 

“Ekonomi kita berkembang 5.9% sudah, saham pun dah naik, ringgit pun lebih kukuh,” katanya, dan menambah rakyat menyerlahkan keyakinan terhadap masa depan negara.

“Mudah-mudahan kita doalah tahun baru ini memberi sesuatu keputusan yang sangat memberangsangkan kepada kerajaan,” katanya kepada pemberita di sambutan Tahun Baru Cina peringkat kebangsaan di Wisma MCA di Ampang.

Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya? 


Ditanya sama ada beliau sudah memutuskan tarikh pilihan raya, Najib menjawab dengan soalan: “Bila? Bila anda mahukannya?”

Beliau tidak memberikan jawapan secara terus dan sekadar malu-malu menjawab soalan itu.

Pilihan raya umum ke-14 mesti diadakan menjelang Ogos 2018. AWal bulan ini, Najib membayangkan ia mungkin diadakan pada Julai, sebelum musim Haji bermula.


Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya? 


Beliau memberikan bayangan itu semasa berucap di Masjid Putra kepada 1,200 imam dan ketua kampung, yang diberi peluang untuk menunaikan ibadah haji oleh Yayasan 1MD.

Najib Tak Faham Masalah Rakyat.. Ini Buktinya?  Isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor turut hadir di majlis hari ini. - free malaysia today
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan