Monday, 19 February 2018

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya?

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya?  Membenarkan rakyat Israel datang ke negara ini, satu pengkhianatan ketika Israel sedang mencabul hak rakyat Palestin.

Naib Presiden Pas Idris Ahmad berkata, Malaysia sepatutnya lebih peka mengenai perkara ini, kerana isu Palestin dekat dengan rakyat.

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya? Justeru katanya, jawapan Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman berhubung perkara itu sangat tidak dapat diterima.

"Anifah berkata, "Kehadiran Israel pada Forum Bandar Sedunia Kesembilan (WUF9) adalah susulan undangan daripada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bukan jemputan Malaysia".

"Jawapan kelakar daripada Menteri. Rakyat Malaysia hendak tanya macam mana rakyat Israel masuk ke Malaysia," katanya sinis.

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya?  


Sinar Harian sebelum ini melaporkan, Kementerian Luar Negeri menafikan mengundang diplomat Israel ke Forum Bandar Sedunia ke-9 (WUF9) yang berlangsung di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menterinya, Datuk Seri Anifah Aman berkata, penyertaan Israel ke WUF9 adalah berdasarkan jemputan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) melalui agensinya iaitu Program Penempatan Manusia PBB (UN-Habitat) selaku penganjur program.

Katanya, penyertaan Israel adalah berdasarkan jemputan dikeluarkan oleh PBB dan ini selaras dengan Host Country Agreement yang ditandatangani di antara organisasi itu dan Malaysia.

Mengulas lanjut mengenainya, Idris mempersoalkan adakah sekiranya kalau 'cop' PBB maka Israel boleh masuk begitu sahaja.

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya?  


"Malaysia tidak ambil tahu siapa yang hendak masuk?. Ini bahaya dari segi keselamatan. Orang boleh masuk ke negara ini," katanya.

Beliau berkata, dahulu ketika pasukan kriket Israel masuk ke negara ini, mereka memberi alasan kononnya boleh berdakwah.

"Sekarang pula, Malaysia tidak tahu menahu pula. Maklumlah acuan yang sama," katanya.

Najib Hipokrit.. Ini Buktinya? Isu itu timbul apabila Diplomat Israel, David Roet mendakwa penyertaan delegasi dari negara itu ke program WUF tersebut mendapat kebenaran Malaysia selepas menerima tekanan diplomatik sehingga ke pejabat Setiausaha Agung PBB, Antonio Guterres. - sinar harianIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan