Saturday, 24 February 2018

Angan - Angan Tengku Razaleigh

Angan - Angan Tengku Razaleigh. Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah yakin Barisan Nasional (BN) mampu membawa pulang lebih 500,000 rakyat Kelantan yang berhijrah ke negeri lain kerana faktor kerja, untuk menabur bakti di negeri itu jika BN diberi mandat mentadbir Kelantan pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) nanti.

Tengku Razaleigh yakin BN mampu membangunkan kembali Kelantan merangkumi semua aspek seperti pendidikan, ekonomi dan infrastruktur, sama seperti yang dinikmati oleh negeri lain ketika Malaysia sedang menuju ke arah status negara maju.

Angan - Angan Tengku Razaleigh. “Sejak lebih 20 tahun lepas rakyat Kelantan terpaksa berhijrah ke negeri-negeri lain kerana PAS tidak mampu membangunkan Kelantan sekali gus gagal menyediakan peluang pekerjaan kepada penduduk di negeri ini.

“PRU14 ini adalah pertimbangan terbaik untuk rakyat menyokong BN kerana hanya BN sahaja yang mampu memulihkan keadaan itu,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Perasmian dan Penyerahan Dewan Orang Ramai di Pos Brooke hari ini.

Turut hadir Adun Galas Ab Aziz Yusof, Pengarah Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) Kelantan Datuk Yahaya Mamat dan Pengarah Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) Kelantan/Terengganu Hashim Alang Abdul Hamid.

Angan - Angan Tengku Razaleigh


Sementara itu, ditanya sama ada beliau akan mempertahankan kerusi Parlimen Gua Musang pada PRU14, Tengku Razaleigh berkata masih dalam pertimbangannya.

Katanya, beliau sudah menjadi Ahli Parlimen Gua Musang selama 45 tahun dan tidak pernah tewas pada pilihan raya umum yang ditandinginya.

Angan - Angan Tengku Razaleigh


“PRU14 merupakan penggal ke-12 saya bertanding dan ada beberapa pemimpin BN yang datang jumpa saya minta saya terus bertanding lagi pada kali ini. Saya akan pertimbangkannya,” katanya. - free malaysia today
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

2 comments:


  1. Beri lah dia peluang berangan angan. Sebab angan2 tu tinggi sangat, tak akan tercapai pun.

    Mana ada kerja di Kelantan. Kilang pun tarak yang di buka. Depa yang mampu buk kilang takutkan PAS Hudud - hukum Hudud yang di cipta PAS.

    ReplyDelete
  2. Angan2 ni is a "cheap form of entertainment" - tak keuar duit pun berangan angan.

    Bila serius sangat berangan angan, ada yang pakai bomoh. Atau "gejala hitam", macam dikatakan ada di rumah Najib, hehe.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan