Thursday, 4 January 2018

Korban Banjir Pertama

Korban Banjir Pertama. Seorang murid Tahun Satu menjadi mangsa pertama banjir di negeri ini selepas terjatuh ke dalam parit di Kampung Padang Jaya, Sungai Lembing di sini hari ini.

Mangsa, Muhammad Faris Aqeel Mohd Afif, 7, meninggal dunia selepas dipercayai lemas dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 6 petang tadi.

Ketika kejadian, anak sulung daripada dua beradik itu bermain air bersama adiknya, Muhammad Firas Adam, 5 dan dipercayai terjatuh ke dalam parit berhampiran sawah di kampung itu yang dilanda banjir.  

Korban Banjir Pertama. Namun adiknya berjaya diselamatkan oleh jiran dan mangsa pula ditemui oleh bapanya, Mohd Afif Abd Razak,32, yang terjun mencari anaknya yang terjatuh ke dalam parit sedalam lapan meter.

Bapa mangsa memberikan bantuan pernafasan namun mangsa gagal diselamatkan. Mangsa dan adiknya adalah murid di Sekolah Rendah Islam Abim, Indera Mahkota.


Korban Banjir Pertama


Mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampun Afzan (HTAA) untuk bedah siasat dan adiknya ditempatkan di Unit Zon Kuning untuk pemantauan doktor.

Korban Banjir Pertama. Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah dan Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Maimunah Iskandariah mencemar duli memberikan sokongan kepada keluarga mangsa dan tiba kira-kira jam 8.15 malam di pekarangan Unit Forensik HTAA. -sinar

Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan