Monday, 29 January 2018

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara. Konvensyen Pakatan Harapan (Harapan) Negeri Sembilan kali kedua yang berlangsung di Wisma City Kingdom, di sini, sebentar tadi, secara tiba-tiba bertukar 'panas'.

Teriakan berbunyi 'mana hak kami', 'ini tidak adil', 'boikot' dan 'hidup Tun' oleh sekumpulan individu berbaju merah memenuhi segenap ruang dewan berkenaan di penghujung program.

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara. Insiden itu serta-merta menarik perhatian pihak pemberita yang sepatutnya mengikuti sidang media bersama pucuk pimpinan Harapan di atas pentas.

Bagaimanapun kumpulan terbabit kemudian ditenangkan oleh Timbalan Presiden Bersatu, Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang turut hadir pada konvensyen tersebut.

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara


Menurut ahli Bersatu Bahagian Jempol, Amiruddin Aman, mereka bertindak sedemikian kerana tidak bersetuju dengan pembahagian kerusi Dun yang disifatkan berat sebelah.

"Kami yakin akan menang di 10 kawasan, tapi cuma dapat enam. Sekarang ni, kami dicampak ke kawasan hitam," katanya.

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara. Untuk rekod, Bersatu Negeri Sembilan diberikan kerusi Dun Palong, Seri Menanti, Chembong, Gemencheh, Pertang dan Bagan Pinang untuk PRU14. - sinarIklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan