Thursday, 18 January 2018

Kejutan Dari Istana Pahang

Kejutan Dari Istana Pahang. Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah kesal dengan tindakan Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar yang didakwa menghina dan memperlekehkan Sultan Pahang dalam ceramah politiknya.

“Saya tidak mahu bercakap banyak tetapi kalau kita dengar dan lihat percakapannya sudah melanggar tatatertib bagi seorang yang muda sedikit daripada ayah saya.

Kejutan Dari Istana Pahang. “Sebagai orang Melayu, kita diasuh menghormati orang lebih tua, tambah-tambah lagi orang ini seorang raja… jadi janganlah tidak bertempat,” katanya kepada pemberita selepas melawat mangsa kebakaran di perkampungan Sungai Isap 2 hari ini.

Semalam, Gabungan Anak Daerah-Daerah Pahang membuat laporan polis terhadap Mahfuz, berhubung kli video ceramahnya minit yang tular di laman media sosial.

Dalam ceramah tersebut, Mahfuz antara lain mengulas kewajaran Tun Dr Mahathir Mohamad berusia 92 tahun dipilih sebagai calon perdana menteri dan membandingkannya dengan Sultan Ahmad Shah yang kekal menjadi Sultan Pahang walaupun sedang gering.


Kejutan Dari Istana Pahang


Tengku Abdullah turut menyentuh penularan rakaman video Sultan Ahmad Shah yang didakwa dirakam pada ulang tahun keputeraannya sehingga menjadi tontonan umum.

Katanya, yang lebih membuatkan baginda tersinggung ialah perbuatan itu dilakukan oleh mereka yang dipercayai dari dalam Istana sendiri menyebabkan baginda mahu tindakan diambil terhadap individu tersebut.

Kejutan Dari Istana Pahang. “Saya tidak mahu bercakap banyak mengenainya (Mahfuz dan penularan video). Saya percaya kertas siasatan sudah dibuka kerana banyak laporan polis dibuat oleh badan bukan kerajaan (NGO). Saya serahkan kepada pihak berkuasa,” kata baginda. - free malaysia today

Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

  1. Dengar dah videonya. Rasanya tak der masalah apa pun. Tak der menghina pun.Ini semua kerana dijolok pengampu jer..

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan